10 tips for å forberede deg på et intervju

1

Forberedelse er en stor del av intervjuprosessen. Du vil, eller du burde, bruke mer tid på å gjøre deg klar for intervjuet enn på selve intervjuet. Denne forberedelsen inkluderer å bli mer kjent med selskapet og stillingen du søker på, og forberede deg på å forklare hvordan eiendelene dine gjør deg til den beste personen for stillingen. Og selvfølgelig er det tiden det tar å gjøre deg presentabel. Å gå på jobbintervju kan være en stressende situasjon for mange. Den beste måten å lindre dette stresset er å opprettholde en positiv holdning og være forberedt. Tenk på følgende ti tips når du forbereder intervjuet.

1. Vær positiv. Gå inn i intervjuet sikker på at du har forberedt deg godt. Dette betyr ikke å formidle en “know-it-all” holdning, med en kinkig oppførsel. Vær selvsikker og se frem til anledningen som en mulighet for deg å demonstrere hva du vet og hvordan det vil dekke arbeidsgivers behov.

2. Vær klar for spørsmålene du sannsynligvis vil bli spurt. Tenk på svarene du vil gi. Selv om du aldri helt vil vite på forhånd alle spørsmål de vil stille deg, er det spørsmål som blir stilt i nesten hvert intervju. Lær hva de er og prøv å forutse hva de andre kan være. Intervjusspørsmål er vanligvis hentet fra stillingsannonsen. Hvis de leter etter et bestemt ferdighetssett, må du sørge for å forklare hvordan du vil oppfylle den forventningen.

3. Vet hvorfor du vil jobbe for deres selskap. Gjør ditt beste for å få informasjon om selskapet før intervjuet. Gjør noen undersøkelser, bruker nettstedet deres, skanner gjennom årsrapporter hvis de publiserer en, og er kjent med prosjekter de jobber med. Dette vil hjelpe deg med å legge svarene dine i sammenheng med hva kjernevirksomheten deres handler om.

4. Studer stillingsbeskrivelsen og kjenn til jobben. De fleste stillingsannonser har en liste over kjerneoppgaver/ansvar, samt hvilke kvalifikasjoner som kreves. Studer disse godt og sett inn svarene dine deretter.

5. Vet hva du har å tilby – det vil si hvilken utdanning/opplæring du har hatt og hvilke arbeidserfaringer du har gjort som gjør deg til den ideelle kandidaten for stillingen. Vær grundig i din egen vurdering, tenk bredt på alt du har lært og opplevd. Du kan overraske deg selv med hvilke ferdigheter du har tilegnet deg tidligere.

6. Kom til intervjuet med en utarbeidet referanseliste som kan overleveres til intervjueren. Dette bør inneholde navn, adresser, telefonnumre og e -postkontakter, og sørg for at du har spurt tillatelse fra de på listen på forhånd.

7. Ta med deg kopier av CV -en din til intervjuet. I de fleste tilfeller vil intervjueren allerede ha CV -en din, men det skader aldri å ha en sikkerhetskopi for sikkerhets skyld. Og vær sikker på at det er det mest aktuelle og relevante CVet for stillingen intervjuet er til.

8. Det er veldig viktig at du sørger for at du kommer til intervjuet i tide, og det betyr i god tid. Vet hvor du skal og hvor lang tid det vil ta deg å komme dit. Gå til stedet en gang i forveien, så er du sikker på den beste måten dit.

9. Tillat minst en time til intervjuet. Dette betyr ikke å gjøre noen avtaler rett etter intervjuet. Du vil sannsynligvis bli litt sliten etterpå og kanskje ikke på ditt beste med en gang. Dette vil også forhindre at du blir distrahert under intervjuet hvis du ser tiden for det neste engasjementet nærme seg.

10. Til slutt, sov nok natten før. Forbered klærne dine og vet hva du vil ha på deg. Rushing i siste øyeblikk vil bare føre til ekstra stress og få deg til å virke litt uklar når du kommer inn i intervjuerommet. Forbered deg på å være ren og pen, og kle deg konservativt, unngå alt for opprørende eller distraherende.

Bruk disse forslagene i praksis for din neste intervju. De vil bidra til å gjøre det så stressfritt som mulig og forhåpentligvis bidra til en vellykket og givende opplevelse. For mer informasjon, besøk http://www.fosterwisebuys.com/career-jobops.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta