4 ting å ta vare på før fotkirurgi

4

Det er veldig vanlig at alle som skal gjennomgå fotoperasjoner har spørsmål og bekymringer, siden det å sette opp en plan for korrigerende fot- eller ankelkirurgi kan være en stor avgjørelse i ens liv. De beste legene og kirurgene vil ikke bare evaluere og diagnostisere foten og ankelen din, men vil også diskutere prosedyren med deg og ta opp eventuelle bekymringer du måtte ha. Imidlertid kan du også gjøre operasjonen til en suksess og fremskynde utvinningen din ved å følge noen av de følgende enkle tipsene.

1. Planlegg operasjonen

Selv om dette burde være en selvfølge, er et av de første trinnene for å gjøre operasjonen din til en suksess å planlegge den riktig. Selv om du kanskje foretrekker å tenke på når du ønsker å operere deg og når du planlegger å bli frisk, er en god tommelfingerregel å unngå operasjon innen tre måneder etter eventuelle reiseplaner du måtte ha. Selv om du foretrekker morgen fremfor ettermiddager og kvelder, eller omvendt, er den faktiske tiden prosedyren vanligvis ikke satt før en dag eller to før prosedyren.

2. Føroperative besøk

Besøk før operasjonen er avgjørende for å sikre at operasjonen din blir en fullstendig suksess. Hensikten med disse besøkene er flerfoldig. For det første vil kirurgen gjennomgå din generelle helse for å sikre at du er frisk nok til kirurgi, og vil gi deg informasjon og en detaljert plan om prosedyren. Han eller hun vil også gi deg instruksjoner om ting du bør gjøre både før og etter operasjonen. Sannsynligvis er dette når du også vil bli foreskrevet smertestillende medisiner for etter operasjonen, slik at du kan få dem på forhånd. Du kan få mest mulig ut av disse besøkene ved å være veldig fremover og åpen om din helse og sykehistorie.

3. Sjekk dine eksisterende medisiner

En annen ting du må være helt åpen om med kirurgen din er alle medisiner du tar for øyeblikket. Grunnen til dette er at noen medisiner kan ha en negativ effekt på visse bedøvelsesmidler og medisiner, eller kan forårsake overdreven blødning. Unngå blodfortynnere eller aspirin, da disse er kjent for å tynne blodet. I tillegg vil du slutte å ta antiinflammatoriske midler, eventuelle kortikosteroider, metotreksat, Enbrel, plaquenil eller andre kjemoterapimedisiner, da disse har vist seg å bremse helbredelsen av bein og sår.

4. Slipp alkohol og røyking

Hvis du røyker eller nyter en drink her og der, vil du sannsynligvis stoppe disse vanene før operasjonen og ikke fortsette før godt etter at du har helbredet. Årsaken til å legge ned lastene er at de kan øke risikoen for komplikasjoner i hjerte og lunger for sigaretter, og fordi alkohol kan ha negative effekter når det blandes med mange postoperative smertestillende medisiner. I tillegg forstyrrer begge disse lastene kroppens absorpsjon av næringsstoffer og mineraler du trenger for å komme deg fullt ut.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta