5 ting du bør gjøre etter intervjuet

5

Et vellykket jobbintervju er definitivt viktig for enhver kandidat. Imidlertid er det ikke slutten, da kandidaten burde innse at markedene er svært konkurransedyktige. Det er et faktum at de fleste ansettelsesledere aldri ville vurdere en kandidat som unngår oppfølging. For å få det beste inntrykket er det noen av reglene eller tipsene som følger. Disse tipsene er utformet som et resultat av evalueringer og undersøkelser utført:

Oppfølgingsprosess

Kandidater er sjenerte, og dette kan vise seg å være dødelig. Den beste måten å gjøre et forbløffende inntrykk på er å stille ansettelsesledere eller intervjuer noen spørsmål som er av største betydning. Avhør gjør lederne klare om interessen til kandidaten. Det formidler også ånd og angst. Noen av spørsmålene er som følger:

· Hvor lang tid tar det å ta beslutninger?

· Kontaktpunktet og fullstendig oppfølgingsprosess involvert.

En enkel takk

Omtrent 15% av ansettelsesansvarlige forventer dette når intervjuet er over. Det betyr at enhver kandidat som viser denne høfligheten definitivt vil bli vurdert. Et enkelt svar på toppen av intervjusamtalen vil være tilstrekkelig. Send denne takkemeldingen innen 24 timer etter jobbintervjuet, men det er ideelt å gjøre dette innen 2-3 timer. Selv om kandidaten ikke blir ansatt, vil denne handlingen sikkert hjelpe ansettelsesledere med å huske ham eller henne. Slike kandidater er sjeldne, så selskaper kaller dem for fremtidige stillingsåpninger.

Søk, søk og søk

De fleste kandidatene sluttet med jobbsøkingen etter et forbløffende intervju. Saken er at en kandidat aldri skal slutte med jobbsøket. Hvis jobbtilbudet ikke blir gitt, er ingenting sikkert. Ved et utmerket jobbintervju bør kandidaten søke på nettstedene til konkurrentene i selskapet for å se om de ansetter. Jobbsøk er et fenomen som aldri bør ta slutt.

Riktig bruk av LinkedIn

Skreddersydd LinkedIn -bruk er en annen måte å komme i kontakt med. Det vil sørge for at en kandidats interesse for jobben måles av intervjueren. En personlig melding på ikke mer enn 300 tegn vil være tilstrekkelig. Det vil ikke bare skape et personlig preg, men vil også koble kandidaten til organisasjonen.

Gauge total ytelse

Det er igjen en av de viktigste tingene å gjøre. Hver eneste bit informasjon som blir formidlet til intervjuerne er analysert slik at den generelle ytelsen kommer frem. Ved for mange svake punkter, bør jobbsøket fortsette.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta