6 ikke -verbale kommunikasjonstips for et godt jobbintervju

6

Nonverbal kommunikasjon er ofte et oversett aspekt blant mange kandidater som forbereder seg til jobbintervjuene. Å motta en innkalling til jobbintervju bringer en nærmere målet. Men de påfølgende trinnene i denne prosessen må behandles med stor forsiktighet. Effektiv nonverbal kommunikasjon øker ens sjanser for å lykkes i utvelgelsen. Her er noen tips for å forbedre din nonverbale kommunikasjon.

1-dressing for suksess:

Enten bra eller dårlig, spiller dressingen din en viktig rolle for å gjøre ditt første inntrykk. Ikke følg motetrendene, men velg en anstendig dressing. Kjolefarger gir et sterkt inntrykk, velg nøytrale, men likevel grasiøse nyanser som blått, grått eller svart til dressen. De mest aksepterte fargene for skjorten er hvit og lyseblå. Frisyren bør ikke være for formell eller for uformell. Få skinnende svarte polerte sko og unngå helbredelser. Unngå å bli overdrevet med parfymer.

2-Administrer kroppsspråket ditt:

Hold sinnet og kroppen våken under intervjuet og behold roen mens du venter på din tur. Bli aldri elendig eller begynn å bruke en telefon. Vær oppmerksom og ha en profesjonell ro. Ikke kryss bena eller rist på føttene under intervjuet. Ikke tilby å håndhilse med mindre intervjuerne tilbyr deg det.

3-Vær spent ganske desperat:

Ansiktsuttrykkene dine formidler tankene dine i ordene dine. Vis din interesse og entusiasme i arbeidet. Tro på at du kan gjøre jobben og komme selskapet til gode. Den positive mentale holdningen bør gjenspeiles i hver bevegelse under intervjuet.

4-øyekontakt:

Sørg for at øynene dine ofte kommer i kontakt med intervjueren. Unngå å se deg rundt i rommet eller se på gulvet eller taket. Dette indikerer mangel på tillit eller interesse for samtalen. Vær oppmerksom på de nonverbale ledetrådene gitt av intervjueren hvis han ser ut til å være distrahert eller lei, prøv å velge mer passende ord eller emne.

5-Kom forberedt:

Ta med alt du må ta med til intervjuet. Hold de nødvendige dokumentene ordnet i en fil på riktig måte. Unngå å legge dem i lommen, vesken eller i en utslitt konvolutt. Dine eiendeler spiller også en viktig rolle i nonverbal kommunikasjon. Enhver viktig ting som mangler i dokumentasjonen kan bidra til å trekke poeng.

6-Nonverbal kommunikasjon på slutten av intervjuet

Avslutningen av intervjuet er absolutt det mest vitale øyeblikket i denne sammenhengen. De fleste gangene er gesten til kandidaten til slutt nok til å analysere om du skal bli valgt. Vær forsiktig med det nonverbale budskapet du formidler til slutt. Ikke skynd deg ut. Ta farvel hilsener med takk, gi et smil til hele panelet og gå ut av rommet med selvtillit.

Nonverbal kommunikasjon snakker høyere enn verbal kommunikasjon. Planlegg og forbered godt på intervjuet. Øv deg foran speilet. Å ta opp en video kan være ganske nyttig under forberedelse.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta