6 intervjutips for å hjelpe deg med å få jobben

6

Prøver du å gjøre deg klar for et jobbintervju? I så fall bør du vite noen grunnleggende tips for å gjøre deg klar på en effektiv måte. Dette vil hjelpe deg å lindre litt av stresset. Du vil være mer sannsynlig å lykkes hvis du er godt forberedt. Nedenfor er 6 tips som du kanskje bør vurdere.

1. Øv

Først av alt, bør du gjøre din forskning for å vite svarene på vanlige intervjuspørsmål. Bortsett fra dette, bør du se etter solide eksempler som du kan bruke for å beskrive ferdighetene dine.

En enkel måte å gjøre dette på er å sette sammen en liste over kravene til jobben og deretter matche kravene til din erfaring. Dessuten, ikke glem å lage en liste over viktige spørsmål som du bør stille arbeidsgiveren.

2. Les deg opp på selskapet

Arbeidsgiver vil mest sannsynlig spørre deg om hva du vet om bedriften. Derfor bør du gjøre leksene dine og lese deg opp på arbeidsgiveren så vel som bransjen. Når du gir svar på viktige spørsmål, sørg for at du relaterer informasjonen du har om arbeidsgiveren og bedriften. Sørg for at du også vet navnet på intervjueren. Hvis du bygger ditt forhold til intervjuet, er det mer sannsynlig at du blir ansatt.

3. Gjør deg klar

Det er ikke lurt å velge et antrekk når du reiser til intervjuet. Det du trenger å gjøre er å gjøre alle nødvendige ting klare en dag eller to før den store dagen. Bare sørg for at antrekket du skal ta på er pent og rent. Bortsett fra dette bør antrekket være det riktige valget for firmaet du skal jobbe for. Det er også en god idé å forberede noen ekstra kopier av de viktige dokumentene, for eksempel CV-en din. For å ta notater, bør du beholde en penn og et papir.

4. Vær i tide

Ikke kom for sent til intervjuet. Ideelt sett bør du være utenfor intervjurommet noen minutter tidligere. Sørg for at du kommer til destinasjonen minst en halv time tidligere. Det du faktisk trenger å gjøre er å gi deg selv en stund til å sjekke antrekket ditt, roe nervene og besøke vaskerommet.

5. Hold deg rolig

Dette er veldig viktig. Under intervjuet, sørg for at du er rolig. Husk at intervjueren vil legge merke til kroppsspråket ditt mens du svarer på spørsmål. Med riktig forberedelse kan du bygge opp din selvtillit. Det er også en god idé å se inn i øynene på intervjuet mens du stiller/svarer på spørsmål. Før du svarer, sørg for at du lytter til spørsmålet.

6. Oppfølging

Det er lurt å følge opp med en kort “Takk”-melding for å gjenta interessen din for jobben. Bortsett fra dette kan du også legge til noen detaljer. Ideelt sett kan det være lurt å sende “Takk”-meldingen innen noen få timer etter intervjuet.

Så disse 6 tipsene kan hjelpe deg med å få din første jobb.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta