Как да си направим арбалет

К

Обмисляли ли сте да направите домашен арбалет? Ако искате такъв, който наистина ще ловува, най-добре е да го оставите на професионалистите, освен ако, разбира се, не сте изключително удобен, имате достъп до добре оборудван машинен магазин и добър доставчик на необходимите качествени материали .

Ако се надявате да построите нещо, с което можете да съборите няколко цели в задния двор или да накарате този опосум да играе мъртъв истински, може да успеете да съберете нещо. Ето няколко прости съвета.

Ключовите съставки, които ще са ви необходими за домашна арбалет, ще бъдат качествен запас, джиг, изрязан от качествено дърво. Модирайте го по ваш вкус, със или без захват. Оцветете го с добър комбиниран продукт за петна и уплътнители и го оставете да изсъхне за 48 часа.

След това проектирайте прост механизъм за задействане от стоманен запас, макар че накрая, нокът от 16 фунта може да ви служи чудесно. Пробийте запаса, отдолу нагоре и пуснете спусъка нагоре през запаса. Ако е възможно, използвайте своята изобретателност, за да определите как да заключите спусъка, след като низът бъде изтеглен.

Сега намерете трайно парче гъвкав алуминий. Потърсете в гаража си или в местния магазин за домашни грижи за наличност, която да работи за изпъкналия крайник. Нарежете го на дължина и шлайфайте краищата, за да стане гладко. Пробийте две дупки в центъра и закрепете крайника към запаса с винтове с дължина поне 3,25 инча. Винтовете с покритие на палубата ще работят също толкова добре. От тежка габаритна стоманена тел оформете релса и я закрепете отдолу, простирайки се извън крайника.

Накрая пробийте дупки в края на всеки крайник, отрежете връвта си на дължина и я завържете на крайника възможно най-здраво.

Добавете други функции към домашния си арбалет, за да увеличите точността, изберете някои стрелки за упражнения и се насочете към задния двор или някъде другаде достатъчно далеч, където няма да бъдете заплаха за нищо или някой, като съседите и техните домашни любимци. Вероятно трябва да носите защита за очите (и пълна броня, ако я имате!).

Ето го. Сега, задайте цел на 10 ярда и опитайте! И ако се надявахте да изградите сложен арбалет, това е малко по-сложно!

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta