Най-важната тайна за изграждане на доверие с коне (това ще ви даде смелост!)

Н

Когато споделям с хората историята за загубата на самочувствието си за езда, те обикновено имат 2 реакции. Първо, те са изненадани да разберат колко ме е страх (изтръскан в обувките си за езда уплашен). Второ, те ме питат “Ако се бяхте толкова уплашили, как стана така, че да бъдете толкова уверени сега?”

Тайната

Възвърнах увереността си, защото моето „защо“ беше по-силно от страха ми. Ако не свърших работата, необходима за възвръщането на самочувствието ми, щеше да се наложи да се откажа от това, което най-много обичам, и да намеря друг начин да си изкарвам прехраната.

Обичам да преподавам на други любители на конете как да извлекат най-доброто от себе си и от своите коне. Обичам да ги виждам как развиват увереност, подобряват уменията си и изграждат по-добри партньорства с конете си. Обичам да виждам положителната трансформация на човека и коня.

Необходимо е желание, отдаденост и решителност, за да си върнете увереността. Нужна е смелост да правите дори бебешки крачки напред, когато „се тресате в обувките си за езда уплашени“.

Помислете за една конкретна причина, поради която искате да бъдете с или да яздите коне. Може би това е така, че да можете да се наслаждавате да прекарвате време в подкрепа на лудото си дете или партньор, без да се чувствате стресирани или притеснени. Може би искате да можете да се насладите на пътека в гората или по плажа с най-добрия си приятел. Или може би искате да можете да дадете всичко от себе си в шоуто на ринга.

Каквато и да е причината ви, пишете за това в дневника си, създайте колаж за него или го визуализирайте. Бъдете възможно най-подробни, използвайки всичките пет сетива. Какво чувстваш? Какво миришеш? Какво чуваш? Какво виждаш? Какво ще спечелите? Как ще се подобри животът ви? Поне веднъж на ден четете това, което сте написали, погледнете колажа си или преминете през визуализацията си, сякаш гледате филм.

Задържането на вашето „защо“ в челните редици на ума ви ще ви даде смелост да преминете през трудните времена. Онези моменти, когато просто искате да се откажете, защото изглежда преобладаващо. Онези моменти, когато не се чувствате като напредък.

След това не забравяйте да разпознаете стъпките на бебето, които правите, и да се поздравите за тях. Всяко движение напред е добро – това е движение в правилната посока. Ще стигнете там. Знам, че можеш. Защото бях там, където си ти и го направих.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta