Арбалетите, заобикалящи енергията

А

Арбалетът има процес, чрез който изстрелва стрела. Той използва низ за задвижване на своите снаряди, но има и усещането за пистолет. Това е най-доброто от двата свята! Представете си вертикален лък за стрелба с лък, който се стреля хоризонтално с помощта на спусъка и имате арбалет. В ранните години арбалетите имаха много сходни части. Те обикновено се монтираха върху приклад, което им даваше усещането, подобно на пистолета. Стрелите щяха да си проправят път през жлеб, който беше на румпела, и щяха да се насочат към целите си.

Ако погледнете арбалети, можете да видите, че всички те функционират по подобен начин. Арбалетите обикновено се изработват от здрави, гъвкави и леки материали. Тези материали му позволяват да постигне желаната кинетична енергия. Кинетичната енергия е енергията на движението. Всичко, което се движи, има кинетична енергия. Обикновено, когато се опитвате да разберете концепцията за кинетична енергия, трябва да мислите, че колкото повече обектът тежи и колкото по-бързо отива, толкова повече енергия ще има. Този факт е напълно верен и трябва да се има предвид, когато се мисли за арбалети.

Стрелковият низ работи много подобно на този на компресирана намотка или пружина. Когато натиснете надолу бобината (или дръпнете връвта назад), има определено количество еластична потенциална енергия, която се съхранява с арбалета. Начинът, по който е създаден, го кара да използва същите тези енергийни принципи. Съставът на струните ви позволява да изтеглите обратно крайниците и да използвате тази енергия при пълно изтегляне. Тенденцията на арбалета и струната е да се върнат към първоначалната си форма. Докато се връщат към първоначалната си форма, те ще движат стрелата към целта.

Два аспекта ще определят силата, която вашият арбалет може да даде. Тези аспекти са известни като теглото на теглене и дължината на тегленето. Теглото на тегленето е сумата, която трябва да изтеглите назад, за да изтеглите тетивата назад. Ако използвате извит лък, теглото на тегленето ще се увеличи по целия път назад, докато изтегляте струната. Ако използвате сложен лък, тогава ще има момент, в който ще постигнете изпускане. Пускането е точката в сложен лък, при която получавате определен процент от теглото, който е освободен, така че да не се налага да задържате целия товар. Дължината на теглене е размерът на пространството между времето, когато лъкът е в покой и когато е в пълна теглене. Колкото по-дълга е дължината на теглене, толкова по-силен удар ще можете да постигнете. Това означава, че колкото по-голяма е дължината на изтегляне, толкова по-голям е потенциалът за енергия.

Уверете се, че спазвате всички правилни процедури за безопасност, когато стреляте с арбалет. Физиката зад стрелбата с арбалети ви показва, че те не са детска игра. Комбинациите от дължина на теглене и тегло, които някои от арбалетите предлагат, са предназначени да стрелят със своите снаряди със скорост над 400 фута в секунда. 272 мили в час не е шега работа. Уверете се, че сте в безопасност и се наслаждавате на лова си.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta