Как да изберем най-подходящите ловни лъкове

К

Изборът на ловен лък може да бъде доста предизвикателен за начинаещи. Човек ще иска да идентифицира основната употреба, тегло на теглене, дължина на теглене, скорост на стрелката, обща маса, цвят, дължина на лъка, както и други спецификации, свързани с неговата или нейната ситуация. Всички тези части от пъзела в крайна сметка ще определят най-важния фактор от всички тях. По-долу е даден поглед как да изберете най-подходящите ловни лъкове.

Ловецът първо трябва да прецени дали може да изстреля лъка точно. Може да е възможно един лък да отговаря на всички изисквания, които желае ловецът. По-често обаче процесът на подбор трябва да включва някои отстъпки. Когато се занимавате с въпросите за теглото на теглене, дължината на теглене и масата на носа, не трябва да се правят компромиси. Има широка гама от възможности за избор на общото тегло или маса на ловния лък. Трябва да се има предвид, че общото тегло се увеличава, когато някой добави колчан със стрелки. Ако лъкът се окаже твърде тежък, стрелецът няма да може да го държи достатъчно удобно, за да изстреля правилно. От друга страна, ще бъде трудно да се държи твърде лек лов, когато се цели в целта. Ефективен начин за коригиране на това е добавянето на стабилизатор, за да се постигне правилното тегло.

Друг съвет включва внимателно разглеждане на теглото на тегленето. Повечето ловци се опитват да използват лък с твърде голямо тегло, за да получат по-бърза скорост на стрелата. Когато правилното количество теглене тегли, стрелецът ще може да задържи щифта върху целта по начин, който създава стабилно, плавно изтегляне. Това ще доведе до много удобен изстрел, който създава най-малко движение за целевото животно, за да го разпознае. Когато се подготвя да отстреля бързо животно като елен, обичайно е ловецът да държи лъка при пълно изтегляне, докато очаква най-добрия изстрел. Ако задържащата тежест се окаже твърде голяма, носовата рамо вероятно ще регистрира отчитане на скалата от 6.5 Ritcher.

Препоръчително е ловецът да вземе тегло за теглене, което той или тя може да управлява удобно, дори когато трябва да проведе пълно теглене. Когато времето е студено, трябва да се има предвид всяко допълнително облекло, което може да ограничи процеса на рисуване. Някои ловци притежават само един лък, който използват както за лов, така и за стрелба с лък. За тези, които попадат в тази категория, е препоръчително да си вземат лък с регулируеми модули. Това е така, защото е възможно да се регулира дължината на теглене, като се използва такъв лък.

Стрелбата с лък изисква дължина на теглене, която е малко по-голяма, отколкото може да се използва по време на лов. Поради това е препоръчително да се вземат ловни лъкове с по-малка дължина на теглене от тези на стрелбите с лък. По-голямата част от лъковете имат регулируема дължина на изтегляне, способна да побере дължината на ръката на средностатистически стрелец за възрастни.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta