Jam Big Game Животното Способност да мирише

J

Много продукти за промяна на аромата са били представяни на ловците отново и отново. Някои твърдят, че могат да покрият или премахнат ароматите или да служат като атрактанти. С голямото разнообразие от продукти е доста трудно да се избере кой е най-ефективният за лов на лък. Има обаче един продукт, който се откроява – Nose Jammer.

Това не е същото като продуктите, променящи аромата; с други думи, това не е атрактант или покриващ аромат. Това е обонятелна система за претоварване. Той използва съединение, наречено ванилин, често срещано в листата и дърветата, което задръства обонянието на големите игри. Въпреки че ванилинът се намира в дърветата, когато не е концентриран, той няма да даде същия ефект като смутителя. Казано по-просто, концентрираното ниво на ванилин претоварва обонянието на голяма игра, което ги прави неспособни да миришат или да откриват човешки аромати; като по този начин ги прави лесни мишени при лов на лък. Това е така, защото когато мозъкът на играта обработва твърде много сензорна информация за миризми, те се изключват за известно време, елиминирайки способността им да помиришат други аромати, които ги стряскат. За да го поставим в друга перспектива, процесът е същият с прекалено ярки светлини, които изтриват фотографското изображение в мозъка, но вместо това гамерът насочва обонянието им.

Nose Jammer също не алармира игрите, тъй като се състои само от естествени съставки. Това означава, че играта ще мирише само на естествени съединения, които те редовно миришат в естественото си местообитание. Тази “миризма” не само претоварва обонянието на големите игри, но всъщност ги успокоява, намалявайки техния стряскащ рефлекс.

За да използвате носа Jammer в лов на лък, просто напръскайте малко върху ботушите и панталоните си, когато дебнете. Докато стигнете до вашето дърво, напръскайте го и с Nose Jammer. След това напръскайте наоколо, докато се получи облакоподобна форма. Големите игри няма да могат да ви засекат или помиришат сега, независимо откъде идват.

Да бъдеш невидим при лов с лък е от решаващо значение, но използването на атрактанти или покриващи аромати не е най-добрият избор. Nose Jammer дава най-добри резултати в опитите да станат невидими за игрите, защото когато миришете на естествената им среда, те няма да имат представа, че сте наблизо и се готвите за убийството. Да не говорим, че Nose Jammer ефективно ги успокоява, улеснявайки ви да се прицелите в тяхната зона за убиване.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta