Bankintervju Spørsmål med et svar – Hva ville du gjort hvis jeg ga deg 100 000 dollar?

B

“Hvis jeg ga deg 100 000 dollar akkurat nå, hva ville du gjort med det?” Ah den klassiske “har denne gutten en hjerne?” spørsmål. Det må være et av de enkleste spørsmålene om investeringsbankintervju du kommer til å bli ganske gøy når du har utløst ditt femdelte svar.

Men for å knuse den må du unngå den svar-drap feil som om lag 2/3 av elevene gjør; de tror bankmannen spør dem hva de ville gjøre med $ 100 000 hvis de personlig hadde det.

Og selv om spørsmålet virker som det er rettet mot deg og din personlige situasjon, er det ikke det. Det er heller ikke rettet mot at bankmannen skal intervjue deg.

Hvordan er det meningen at du skal håndtere dette spørsmålet da? Som en spirende konsulent må du først svar på dette spørsmålet med et spørsmål

“Hvem er investoren og hva er deres mål, risikoprofil etc.?”

Ja, det er rett. Ta på deg en planleggerhatt på $ 60 kka år og spørre om hvilken type retur mytisk investor ønsker, kontantstrømskrav over tid, deres personlige skattesituasjon, foretrukne aktivaklasser, favorittindustrier etc.

PS I motsetning til intervjuer med management consulting case, ikke forvent at en bankmann vil tilby deg så mye ekstra informasjon – 2 eller 3 poeng, og de er vanligvis ferdige. Dette er tross alt et lite spørsmål i investeringsbankintervjuer.

Basert på denne nye informasjonen kan du forklare hva du ville gjort. Å foreslå en investeringsstrategi som til og med eksternt tar hensyn til denne nye informasjonen, vil gi deg et A her.

Hvis du vil bringe svaret ditt til et A+ nivå …

  • Sett sammen a mangfoldig portefølje aksjer, obligasjoner, eiendom, kontanter og andre alternative aktivaklasser. Studenter som ikke klarer å kombinere aktivaklasser og i stedet tilbyr bare én i en “Oh, risk averse, så ville jeg investere pengene i obligasjoner”, er idioter. Det er en sløv investeringsstrategi med null gram finansfinanse – forskjellige aktivaklasser gir ulik risiko / avkastning / kontantstrøm / skattekonsekvenser osv. Så bland og match med det i bakhodet.
  • Nevn hvor mye av hver i $ beløp, ikke % – dette er et lite poeng, men det kan gjøre en stor forskjell for bankfolk.
  • Og forklar tildelingene bruk av investorens personlige informasjon – spesielt deres risikoprofil, inntektskrav over tid, livsstilsmål og personlige skattesituasjoner.

Men når alt er sagt og gjort, ikke bli så sofistikert at du forvirrer deg selv! Lurer du høyt på “Åh, men vent, kanskje …” som at din Drew -freaking Barrymore vil angre alt ditt harde arbeid på et øyeblikk.

PS Hvis bankfolkene snur og sier den mytiske investoren er faktisk deg – og dermed hva du vil gjøre med $ 100 000 – bruke den samme svarstrategien som ovenfor, men skreddersy den til dine ungdomsforhold. Tips: en 40+ års tidshorisont = tungt i aksjer!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta