Be om tilbakemelding etter et jobbintervju

B

Be om tilbakemelding

Tenk deg å forlate intervjuet med en rapport om hvordan du gjorde og hvor det var noen bekymringer. Ikke i dette livet! Du ber ikke om mye. Du vil bare høre hvordan du gjorde det – hvor du mangler, eller hvordan du kan forbedre dine ferdigheter for ditt neste intervju. Men du kan synes det er vanskelig å få et rett svar. Standardvarslingen er omtrent som: “Vi har identifisert en kandidat (eller flere kandidater) med erfaring som mer matcher våre nåværende bemanningsbehov.” Hva var det med de andre kandidatene som passet så tett sammen? Vil de fortelle deg det?

Du kan alltid spørre

Svaret er alltid “Nei”, med mindre du stiller spørsmålet. De fleste HR -avdelinger har retningslinjer mot å gi intervjuinformasjon. De frykter påstander om diskriminering hvis en kandidat feiltolker tilbakemeldingen. Men en gang i blant vil du være heldig og finne noen som er villige til å gi deg en pause. De kan være villige til å fortelle deg noe som er ganske avslørende. En kandidat til en salgsjobb ble fortalt at hun ikke håndhilste på panelet etter at intervjuet var fullført, og det ble holdt mot hennes opptreden.

Hvis du trekker nok mot til å ringe og ber om tilbakemelding, vær forberedt på å høre ting som kan være opprørende. En kandidat ble fortalt: “Vi trodde ikke at din personlighetstype ville passe med vår kultur.” Hun ble ganske tatt tilbake av den kommentaren og følte at det var noe galt med personligheten hennes.

En annen reaksjon du kan oppleve er en av defensivitet. “Men jeg har hatt den nødvendige erfaringen du søkte,” argumenterte en kandidat. Samtalen ble avsluttet i en hast. Beslutningen er tatt – lær og slipp.

Håndterer et svar

Hvis du får noen som er villige til å ta en risiko og gi deg tips, er det noen grunnleggende regler å følge.

– Sørg for å formidle din skuffelse over ikke å få tilbudet. Og si at du ville være interessert hvis noe skulle åpne seg. Fortell dem at dette selskapet fremdeles er ditt #1 -valg.

– Spør høflig om det er noen tilbakemeldinger som vil gi lys om hva du kan gjøre for å forbedre sjansene dine i ditt neste intervju. Var det noe spesielt som kunne ha hjulpet sjansene dine for å bli den “utvalgte” kandidaten?

– Hvis du mottar tilbakemeldinger, kan du lytte nøye og ta notater å henvise til senere. Ikke krangle eller forsvare deg selv. Du ber om tilbakemelding, ikke en sjanse for tilbakevisning.

– Still ett eller to oppfølgingsspørsmål, og avslutt samtalen.

– Takk intervjueren for tilbakemeldingen og muligheten til å forbedre dine ferdigheter. Gjenta at hvis det kommer en annen åpning, vil du være veldig interessert i å bli husket.

– Ta rådene og tenk på å endre noen av teknikkene dine for å forbedre ditt neste intervju.

Vurder din egen ytelse hvis du ikke kan få tilbakemelding. Hvis du føler at du kan forbedre ytelsen din, øv deg og forbered deg slik at du kan gå inn i intervjuet med fornyet tillit. Forberedelse vil gi deg mer tillit til å gi en bedre ytelse. Du kan lære og forbedre deg fra hver intervjuopplevelse, uansett om du mottar tilbakemelding eller ikke.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta