Begår du fotmishandling?

B

Har du smerter i foten? Har du på deg ortos, hælløftere eller til og med spesielle sko? Mange amerikanere har på seg gjenstander i skoene eller betaler høye priser for spesielle sko, og den triste delen er at mange mennesker ikke trenger dem. Når du forstår anatomien til føttene og hvordan musklene kan få deg til å føle, vil du lett se hvorfor de gjør vondt.

La oss starte med Plantar Fasciitis, hælsmerter spesielt om morgenen. I fotbuen din er en muskel kalt plantar fascia. Det er våren i steget ditt som lar deg gå. Imidlertid gjør ikke palntar fascia dette alene. Det krever hjelp fra de 4 leggmusklene som fester seg over kneet, løper nedover benet og inn i foten. De 2 midterste leggmusklene danner akillessenen, mens leggmusklene på innsiden og utsiden krysser under foten til tærne. Skinnmusklene løper også fra kneet og ned til tærne. Alle disse musklene hjelper plantar fascia med å bevege kroppen din.

Det er her vi skrukker opp føttene. Når vi går, spesielt når vi har det travelt, går vi fremoverlent eller ledende med nesen. Ved å gå på denne måten legges trykket på fotkulene dine, noe som får de øvre leggene til å stramme seg. Når de øvre leggene strammer seg, trekker de i plantar fascia i buen din, noe som får den til å forbli i en sammentrukket tilstand. Tenk på dette nå. Hvis buen er i en sammentrukket tilstand og leggen er i en sammentrukket tilstand og du går ned på hælen, vil beinet i hælen klemme musklene som går rundt hælen og forårsake smerte i hælen. Alt orthotics og hælløft gjør er å la foten forbli i kontraktstilstand. På kort sikt fungerer det, men det vil bare bli verre. Noen sover i en støvel om natten og det tvinger musklene til en forlenget uttalt som de vil reagere og reagere med å forkorte så snart du tar den av. Igjen er dette en kortsiktig løsning.

La oss nå gå tilbake til skinnene dine. Mens du har jobbet med hælen din, har skinnene dine strammet seg også, fordi mens du går, lener du deg fremover. All vekten din hviler på skinnene dine. Dette kan skape leggbetennelse eller smerter på den nedre ytre delen av kneet. Hvordan stopper du Plantar Fasciitis? Sitt på gulvet og skyv hoftene mot veggen for å stabilisere ryggen. Noen av dere kan kanskje ikke sitte slik og legge kneet flatt mot gulvet fordi leggene er for korte. I så fall kan du bruke en stol og ottoman. Ta et 8 fots tau eller yogastropp og legg det rundt fotballen. Trekk tærne bakover mot deg med kneet rett. Du vil kjenne en strekk bak kneet, kanskje litt vondt i begynnelsen, men det vil avta etter hvert som det strekker seg ut. Hold bare strekningen i 2-3 sekunder og gjenta 10 ganger. Roter foten innover og gjenta 10 ganger. Roter deretter foten utover og gjenta igjen. Gjør dette i 5-10 dager og Plantar Fasciitis vil stoppe og du kan bruke vanlige sko.

Det meste av fotsmertene våre har mer å gjøre med skoene og hvordan vi går, da er det noe galt med føttene våre. Se på foten din og deretter på skoene dine. Er føttene i ferd med å utvikle formen på skoene dine? Dette kan forårsake Mortons neuromer, balanseproblemer, hammertær og generell fotsmerter. Kuren er opp til deg. Du kan behandle deg bedre, eller du kan fortsette å kjøpe kortsiktige løsninger. Valget er ditt.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta