Beste måter å stelle føttene på for å unngå vanlige føtter

B

Når det gjelder føttene dine, hvor mye omsorg og kjærlighet gir du dem? Hvis du ikke har det, er du ikke alene. Vi tenker ofte ikke på føttene våre før noe skjer med dem. Når vi får enda en blister, kan det begrense vår evne til å gå eller til og med bruke sko. Det som en gang var en naturlig, dagligdags aktivitet vi ikke tenker over og som vi tar for gitt, blir nå mer utfordrende.

Det er mange ting som kan sette føttene våre i fare for skade. De vanligste synderne er flate sandaler, høye hæler, sko som er for store eller for små, ikke vasker føttene ordentlig, ikke bruker sokker hvite sko, ikke kontrollerer underliggende helseproblemer som bidrar til fotproblemer som diabetes og ikke holde tåneglene ordentlig trimmet.

Men hva om du har en skadet eller infisert fot? Hvordan kan du forhindre at ubehag for føttene skjer igjen?

Her er noen enkle, enkle aktiviteter du kan gjøre for å holde føttene i toppform. Tross alt betyr glade føtter en lykkelig deg:

1. Tøyning. Handlingen med å gå, sitte, stå, gå opp og ned trapper og lignende kan sees på som en slags fysisk aktivitet. Selv om de teknisk sett ikke kan regnes som trening, legger du vekt på. Å strekke ut foten er en flott måte å styrke muskler, sener og ledd i føttene som kan forårsake smertefullt ubehag. De med plantar fasciitt, ​​for eksempel, kan ha stor nytte av kort, daglig strekking av føttene.

2. Bruk innlegg eller ortotikk. Skoinnlegg og ortotikk er flotte for å gjøre sko komfortable ved å forme dem til den individuelle formen og konturene på føttene dine. De kan lage ellers smertefulle og ubehagelige sko som du alltid har ønsket å ha på, som er utholdelige. Ortos og innlegg kan lindre trykk, redusere gnidning og gi den unike, spesialiserte støtten føttene dine trenger for å være smertefrie. Det er mange typer og kvalitet på ortotika der ute, så det er viktig å rådføre deg med fotterapeuten om hvilke som er best for din spesielle fotpine eller tilstand.

3. Ikke gå barbeint. Selv om det ser ut til å være populært både av hoftestilhensyn og av opplevde helsemessige fot-, ledd- og benhensyn, å gå barbeint eller bruke flate sko som etterligner å være barbeint, er det tilrådelig å unngå fristelsen til å gå barbeint. Selv om det kan virke naturlig, øker barbeint sjansen for å få vorter på føttene, så vel som senebetennelse. Når du går barbeint, risikerer du også å skade foten. Enten du går på noe kult gress eller i oppkjørselen, kan skarpe gjenstander som steiner og glassbiter kutte bunnen av føttene. Å være barbeint kan også øke risikoen for å få brannskader og forfrysninger i bunnen av føttene dine, for eksempel når du går kort tid på en sydende vei eller oppkjørselen om sommeren eller en kort stund går ut for å få avisen på en kald, snørik vinter dag.

4. Bruk riktig fottøy. Høye hæler så vel som flate sko som flip-flops og sandaler kan forårsake belastning på føttene og gi føttene blemmer og vorter. Disse typer fottøy kan også føre til ledd, sener og muskelsmerter i bena, hofte og rygg også.

5. Bruk sko som passer. Bruk av for store sko kan forårsake blemmer. For små sko kan føre til inngrodde tånegler og knuste tær. Selv om det kanskje ikke virker praktisk å hele tiden kjøpe sko, er det vel verdt investeringen. Tross alt er føttene dine viktige, og det er deres omsorg også.

Selv om du kanskje ikke merker forskjellen føttene dine gjør i hverdagen, er omsorg og helse viktig. Hvis du har kroniske fotforhold eller smerter, snakk med fotterapeuten din for å få anbefalinger om effektiv behandling.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta