De ti beste strategiene for et flott intervju

D

Du har nettopp mottatt en samtale for å intervjue med drømmeselskapet ditt. Vet du hvordan du skal forberede deg til intervjuet slik at du føler deg trygg, får en god opplevelse og skiller deg ut fra andre? Prøv å følge trinnene nedenfor, og du vil ikke bare være godt forberedt, du vil presentere deg selv som en ekte profesjonell.

1. Undersøk selskapet.

Gjør leksene dine, for eksempel gå inn på bedriftens hjemmeside og les om arbeidsgivers visjon, strategi, konkurransefortrinn, produkter, økonomi, avdelinger osv. Hvis bedriften ikke har tilstedeværelse på nett, søk dem opp på biblioteket, ring Better Business Bureau eller Chamber of Commerce, finn ut hvem de er, hvilke produkter de selger og noe om konkurrentene deres.

2. Forbered heistalen din.

Dette er din to-minutters mulighet til å opplyse intervjueren om dine viktigste prestasjoner. Vær oppmerksom på at dette ikke er det samme som ditt ansvar. Arbeidsgivere vil vite hva du gjorde, ikke hva du ble siktet for å gjøre.

3. Forbered samtalene dine.

Lag en liste over dine 4 største styrker og de 4 tingene du jobber med for faglig vekst. Vær forberedt på å gi eksempler på hver.

4. Identifiser innovasjoner / prosessforbedringer du har gjort i din siste ansettelse.

Arbeidsgivere ønsker å vite hvordan å ansette deg vil gjøre organisasjonen deres bedre og bidra til gjennomføringen av strategien deres. (Forutsatt at du gjorde leksene dine i trinn # 1, kan du gi eksempler på innovasjoner eller inntektsbesparende ideer som vil være av interesse for den potensielle arbeidsgiveren.)

5. Kle deg for suksess.

Måten du kler deg på gir et utsagn om deg selv. Uansett hvilken jobb du søker på, er det en god idé å bruke en nyvasket dress … selv i et uformelt forretningsmiljø.

6. Kom 15 minutter før timen din.

I tillegg til å sikre at du ikke blir forhastet, kan du lære mye ved å bruke denne strategien. Observer selskapets ansatte mens du sitter i lobbyen. Hilser de på hverandre og sier hei til deg? Er de smilende og glade eller skrøpelige og frustrerte?

7. Delta i en dialog.

En samtale er en toveis utveksling. Vær nysgjerrig og still mange spørsmål for å få en god forståelse av hvordan bedriften, avdelingen og ledelsen fungerer. Spør om jobbansvar og bedriftskultur, f.eks. programmer for anerkjennelse av ansatte, muligheter for personlig og faglig utvikling, nåværende og fremtidige utfordringer i stillingen, etc.

8. Fortell sannheten.

Når du svarer på arbeidsgivers spørsmål, fortell sannheten! Hvis du gjorde en feil, si det på en positiv måte, ta ansvar for det, hva du har lært og hvordan du har hatt nytte av opplevelsen.

9. Ikke snakk lønn eller goder.

Målet er å få i gang så mange alternativer som mulig, så ikke snakk om kompensasjon for tidlig i spillet, det kan være en knockout-faktor. Selg arbeidsgiveren på alt du kan gjøre for dem. Hvis de er interessert, kommer de med et tilbud, og så kan du begynne å forhandle om begge spørsmålene.

10. 50 % av ansvaret for riktig jobbmatch er ditt.

Husk at du intervjuer arbeidsgiveren akkurat som de intervjuer deg.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta