Din guide til å forberede deg til et intervju

D

Men hvis du har fått intervjuet, kan du ikke la muligheten slippe unna fordi det er din sjanse til å bevise deg selv og få en jobb som kan være det ene vendepunktet i din karriere.

Før du går inn i rommet (Zoom eller en med fire vegger), sørg for at du er godt kjent med følgende:

Organisasjonen: Intervjuer du i organisasjonen fordi det er den eneste muligheten du ser, eller fordi dens mål og mål stemmer overens med dine? Utfør forskning. Lær mer om ledelsen og les om tidligere ansattes erfaringer. Anstreng deg slik at du vet om organisasjonen er riktig for deg, og hvis den er det, vil litt forskning langt på vei bevise ditt engasjement og engasjement for en arbeidsgiver.

Spør rundt og kom med noen spørsmål selv: Basert på jobbprofilen du intervjuer for, se hva som er mulige spørsmål som kan stilles. Les om hva det er konkurrentene deres spør. Tenk på hvilke ferdigheter de trenger hos en ansatt.

Sorter logistikken din: Dette er enkelt. Hvis du gir intervjuet fysisk, er du godt kledd og har du ryddet godt opp? Har du nødvendige dokumenter og legitimasjon klar? Ikke sone ut i intervjurommet. Hvis det derimot er et virtuelt intervju, har du en stabil internettforbindelse med et funksjonelt par med mikrofon, kamera og høyttalere? Å rydde godt opp er også her en nødvendighet. I tillegg, ikke glem å bli kvitt bakgrunnsstøyen hvis noen.

Kjenn rutene dine: Hvis du fysisk må komme deg til et sted, vennligst sjekk ut ruten selv og ikke gå glipp av flyet ditt hvis det er det du trenger for å komme til intervjustedet. Punktlighet er nøkkelen!

Få en god natts søvn: Kvelden før den store dagen, velg deg selv og ditt velvære. Spis favorittmaten din, spill litt beroligende musikk, tro på deg selv og få litt søvn. Du kan ikke forvente et godt intervju med halvåpne øyne og irritabel stemning. Ikke lag scenarier i tankene dine og gå og gi 100 % i intervjurommet.

Behold nysgjerrigheten: Ikke la arbeidsgiverne alene bombardere deg med spørsmål, spør om selskapet og spør om teamet du skal jobbe med. Finn ut hvilke ferdigheter de trenger for at organisasjonen deres skal vokse, og hvilke utfordringer de kan møte. I tillegg, ikke glem å spørre dem hvordan femårsplanen deres ser ut, eller du kan bare ta opp andre spørsmål du måtte ha. Ikke føl deg flau og still spørsmålene slik at potensielle arbeidsgivere vet at du er investert. Men lytt oppmerksomt og når arbeidsgiverne dine er ferdige med spørsmålene sine, bør du først gå videre til spørsmålene dine.

Intervjuforberedende coaching: En utmerket intervjuprestasjon støttes av fokusert forberedelse og sterk levering. Intervjuforberedelse coaching hos EdMyst utføres av erfarne industriledere som har intervjuet hundrevis av kandidater for å ansette de “riktige” medarbeiderne og bygge gode team. Så du vil garantert forbedre sjansene dine for å bli ansatt! Gå nå inn i rommet og gå gjennom intervjuet!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta