En kopp grønn te hver dag

E

Grønn te eller svart te? Som er bedre? Vel, nivået av oksidasjon av bladene bestemmer typen te. Grønn te er laget av uoksiderte blader og er en av de minst bearbeidede tetypene. Derfor inneholder den også flest antioksidanter og gunstige polyfenoler og relativt mindre koffein. Siden de fleste av de påståtte helsefordelene fra te tilskrives antioksidantene som dreper frie radikaler, bør valget være klart.

Her er noen av de viktigste fordelene

Munnhelse: Det er nyttig for å forhindre dårlig ånde, tannhuler og forråtnelse. Antioksidanter er også gunstige for å bygge sterkere tannkjøtt og redusere plakk.

Hjertehelse: Antioksidantkapasiteten til blodet kan økes av grønn te polyfenoler og antioksidanter. Sammen med katekiner beskytter dette LDL-partiklene mot oksidasjon, som er en av veiene mot hjerte- og karsykdommer.

Stimulerer hårvekst og beskytter huden mot solbrenthet: Å drikke grønn te hver dag kan fremme hårvekst og gir beskyttelse mot solbrenthet. Det er bevist å tone huden og gi den en glød.

Reduserer kolesterol: Studier tyder på at å drikke grønn te regelmessig vil redusere total- og LDL- eller dårlig kolesterol. På grunn av tilstedeværelsen av en stor mengde antioksidanter, øker det antioksidantkapasiteten til blodet som hindrer LDL-partiklene i å oksidere. Lavere kolesterol betyr en redusert risiko for hjertesykdom.

Fremmer vekttap: Det øker stoffskiftet og øker fettforbrenningskapasiteten til kroppen. Det hjelper til med å øke fettoksidasjonen som mobiliserer fettsyrer fra fettvev og gjør dem tilgjengelige for bruk som energi. Dette fører til et positivt og sunt vekttap som kan opprettholdes over en lengre periode.

Inflammatorisk hudsykdom: Inflammatorisk hudsykdom er preget av flekker med tørr, rød, flassende hud forårsaket av betennelse og overproduksjon av hudceller. Inntak av grønn te vil bremse veksten av hudceller og betennelse.

Avgifter: Det hjelper med å skylle ut giftstoffer fra kroppen. Når det uønskede avfallet skylles ut av kroppen, vil du føle deg fornyet med mer energi og jobbe mer produktivt.

Type 2 diabetes:Det er en utmerket drikk for diabetikere siden den har null kalorier og bidrar til å opprettholde sunne blodsukkernivåer. Det hjelper med å redusere risikoen for diabetes hos personer som er utsatt for å bli diabetikere.

Anti-kreftfremkallende effekter: Selv om det ikke er bevist å kurere kreft, viser studier at polyfenolene som er tilstede i grønn te kan redusere tumorvekst og kan beskytte mot de skadelige effektene av cellegiftbehandling.

Søvn og streereduksjon: På grunn av lavt koffeininnhold er det mindre sannsynlig at grønn te svekker søvnen. Det fremmer også produksjonen av dopamin som er et humørstabiliserende enzym og bidrar også til å redusere stress og øke søvnen.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta