Ett vanlig fotproblem for løpere, og hvordan du kan unngå det

E

Løping er en utmerket måte å trene på og forbedre din generelle helse, og er en hyggelig aktivitet i mange sesonger, men det er også vanskelig for føttene dine hvis du ikke løper ordentlig eller bruker riktige sko.

I dag skal vi snakke om Metatarsalgia (met-uh-tahr-SAL-juh) fotballen din blir smertefull og betent, en vanlig skade på grunn av overforbruk. Uansett hvor hardt du prøver å holde deg aktiv og sunn, kan du fortsatt ha problemer. Å kjenne til advarselsskiltene er nøkkelen til å komme foran eventuelle problemer.

Metatarsals er de fem lange beinene som går fra buen til tærne. Når du skyver fra bakken, overføres kroppsvekten til mellomfotene, ett solid sett med støtdempere. Hvis vekten fordeles ujevnt på grunn av en stram akilleshæl eller calluses, kan de føre til at mellomfoten blir betent og irritert. Det verste av det verste som kan skje med Metatarsalgia er at du kanskje trenger barbering av en callus, et annet innlegg eller en mellomfotpute eller ortotikk. Det kan føre til hevelse i ledd, blåmerker, kronisk stivhet og tap av bevegelsesområde, så det er best å starte behandlingen før enn senere.

Symptomene på M.etatarsalgi:

Det vanligste symptomet er smerter i foten, nærmere bestemt 2. eller 3. tær. Det forverres når du går eller løper. Det beskrives som en vond skarp eller skytende smerte. Metatarsalgi som en tilstand bygger seg opp over tid, så det er best å hvile føttene etter lange perioder på dem enten de går eller løper. Smerten intensiverer gradvis de mer venstre ubehandlede. Noen beskriver smerten som følelsen av å ha en rullestein i skoen

Årsaken til Metatarsalgia er ganske enkelt, overforbruk. Overbruk av føttene uten hvile eller kondisjonering, spesielt hvis overvekt ikke gir lykkelige føtter. Den beste måten å unngå Metatarsalgia

Overbruk av føttene uten hvile eller kondisjonering, spesielt hvis overvekt ikke gir lykkelige føtter. Den beste måten å unngå Metatarsalgia er å ta pauser mellom lange løp og beroligende hevelse eller smerter med is når det oppstår.

Metatarsalgia er ikke favorisert for fotform, flatfot eller høye buer. Bare vær sikker på at hvis du løper, løper du med de riktige skoene. Bytt alltid ut slitne pads for å unngå problemer med ryggen, knærne og spesielt føttene.

Tips: Hvis du er ivrig etter å gå på ballene på føttene, vil innleggssåler definitivt bidra til å fjerne noe av presset.

Fortsett å løpe, og forhåpentligvis kan du nå holde et øye og unngå dette store problemet mange løpere står overfor!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta