Forbedre fothelsen – Bruk komfortable og fleksible sko

F

Foten er en fascinerende del av menneskekroppen; en grunn er fordi det er 26 bein i føttene som utgjør en fjerdedel av alle beinene i kroppene våre. Det er en delikat del av kroppen vår og likevel en utrolig sterk og spenstig del også. Disse delikate beinene holdes sammen av muskler og leddbånd som fungerer i forbindelse med ankelen. Tilstanden til føttene våre, enten de er i god eller dårlig tilstand, kan ha en direkte effekt på knær, hofter og rygg.

Det er to bein i stortåen og tre bein i de andre tærne som består av en base, et skaft og et hode. Disse er kjent som metatarsals. Talusbenet er beinet som forbinder foten med ankelen og har også tre deler; hodet, nakken og kroppen. Det er et av de større beinene i foten, og ingen muskler kobles til det.

Kalkbenet er det største beinet i foten og danner fotens hæl. Det er også koblet til akillessenen og fleksormuskulaturen til de mindre tærne. Akillessenen forbinder hælen og leggmuskelen, noe som er en av grunnene til at strekninger av leggen kan ha en positiv effekt på hele foten. Akillessenen er avgjørende for å kunne stå på tærne og løpe og hoppe. Den midterste delen av foten består av en samling bein som danner buen; kileskiven, kuboidbenet og det navikulære beinet.

Formålet med buene er å fordele vekten jevnt, og derfor er det bare fornuftig at hvis du har ekstremt høye buer eller ekstremt flate buer, kan det oppstå forskjellige forhold. Svært flate buer, eller ofte referert til som “flate føtter”, vil ofte resultere i overpronasjon, der ankelen ruller inn og legger press på den indre delen av foten. Dette kan til syvende og sist forårsake problemer som bunions, calluses eller kronisk ankel ustabilitet.

Det er også plantar fascia er et stort bindebånd som støtter fotbuer og kobler hælbenet til tærne. Hvis det blir betent eller irritert, kan det hovedsakelig forårsake smerter i fotens hæl.

De fleste innser ikke eller tenker på viktigheten av å holde føttene sunne, sterke og i god stand. I tillegg til strekk og å ta kalsium for bein, husk at skoene du bruker også spiller en stor rolle i den generelle tilstanden til føttene dine.

Ideelt sett er å gå barbeint den beste måten å naturlig styrke føttene, senene og beinene på, men ikke alle kan gå rundt hver dag uten å ha på seg en form for sko med lukket tå. Bruk av komfortable, fleksible sko som også gir støtte for føttene er det første trinnet i å forbedre fothelsen din. Dessverre vil mange skodesignere bare fokusere på å tilby stil uten komfort eller støtte, eller komfort uten å ta ønsket om stil.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta