Fordeler med en Foot Soak

F

Når dagene kjøler seg ned, føles det sannsynligvis fristende å slappe av på en varm, avslappende dag på slutten av en lang dag. For noen mennesker ser det ut som å bade i badekar eller ligge i bløt som en luksus de ikke har tid til. Livet vårt kan være hektisk, travelt og krevende. Imidlertid kan alt du er på farten ta en belastning på kroppen din, spesielt føttene. Noen ganger trenger man bare å stoppe og ta en last av føttene og få en fot i bløt.

Føttbløting er mer enn bare føtter i litt varmt vann. I tillegg til å få en til å slappe av og lindre oppbygd stress, er det mange fordeler med føttene dine, avhengig av hva du putter i vannet. De forskjellige typer soaks gir forskjellige, men like store fordeler for føttene.

De vanligste føttypene bløtlegges i bløtlegging er et Epsom -saltvann og et eterisk olje.

Epsom Salt Foot Soaks

Epsom salt er en blanding av sulfat og magnesium. Når dette tilsettes det varme foten, kan det gi mange helsemessige fordeler, inkludert:

 • Skylle giftstoffer og tungmetaller fra hudceller

 • Senker betennelse

 • Forbedrer sirkulasjonen

 • Lindrer muskelkramper og leddsmerter

 • Slapper av muskler og nerver og hjelper til med riktig funksjon

 • Balanserer elektrolyttnivået

 • Tar mål og hjelper til med å eliminere skadelige stoffer fra kroppen

 • Stopper fotlukt

 • Leger inngrodde tånegler og fotsopp

 • Beroliger tørr hud

Epsom salt er billig og lett å finne i butikker. Bare legg til noen teskjeer i fotvasken og legg føttene i bløt i 10 til 15 minutter.

Eteriske oljer Soak

Hvis du liker essensielle oljer og hjemmemedisiner, kan du prøve disse fotsugene:

Cedarwood olje suge: sedertre har soppdrepende og antiseptiske egenskaper, noe som gjør dette suge godt i behandling av fotsopp og andre fotsoppforhold

Cypress olje suge: Cypress olje fungerer som en deodorant og antiseptisk, noe som gjør dette suge en effektiv behandling av blemmer og fot lukt.

Enebærolje suge: Bæret av enebærplanten senker ubehaget av muskelsmerter og er god til å behandle leddgikt i foten.

Lavendelolje: Lavendel er en avslappende og smertestillende middel, noe som gjør denne foten god til å helbrede ømme muskler og ledd og tilstander som plantar fasciitt.

Rosemary olje suge: Rosmarin har antiseptiske egenskaper og er god til å berolige slitne og ømme muskler, noe som gjør dette suge til en flott måte å gjøre etter en lang dag på føttene.

Vintergrønn olje regnes som naturens aspirin. Det hjelper mot smerter og hevelse og har en kjølende følelse som er spesielt behagelig på slitne føtter.

Andre Soaks

Andre homøopatiske fotsug inkluderer å tilsette en liten mengde helmelk eller vegetabilsk olje i vannet. Disse ingrediensene kan trekke ut giftstoffer, forhindre infeksjoner og skape glatt hud på føttene. Etter å ha skylt føttene grundig, påfør en fot eller kroppskrem for å låse inn fuktigheten. Epsom salt og essensielle oljer kan også tilsettes denne foten.

Så terapeutisk som fotsug er, de er ikke kur-alt for hver fottilstand. Faktisk anbefales fotsug ved mindre smerter. Hvis du merker noe av det følgende på foten din, må du oppsøke en fotterapeut så snart som mulig og gi avkall på bløtleggingen:

 • Alvorlig fotpine som kommer plutselig

 • Hevelse eller rødhet i foten eller føttene

 • Opplev diabetisk fotpine

 • Opplev smerter i foten eller føttene som varer lenger enn syv dager

 • Ømhet, blåmerker eller blødninger etter en fotskade

Ubehag i føttene, smerter, skader og infeksjoner kan være alvorlige. Mens føttene kan lindre stress, stramme og ømme muskler og ledd, berolige huden og helbrede blemmer og mindre kutt og smerter i føttene, må mer alvorlige fotforhold undersøkes av en fotlege. Hvis du opplever vedvarende, alvorlig fotpine fra en fotskade eller en infeksjon fra kutt eller inngrodde tånegler, et bløtleggingsfot anbefales ikke, men snarere en avtale med fotterapeuten din.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta