Fører det til fotproblemer å ha på seg dårlige sko?

F

Løpere har en tendens til å skade foten og beinet mye mer enn noen annen idrettsutøver. Hvis du er en profesjonell idrettsmann eller kvinne og opplever smerter i foten på grunn av omfattende løping som en del av din daglige rutine, må du ta saken veldig alvorlig. Du kan ha utviklet fotskader på grunn av muskelbelastning eller på grunn av en mer akutt tilstand som Plantar Fasciitis eller Achilles Tendinitis. I tillegg kan du lide av fotpine på grunn av dårlige joggesko!

La oss raskt gå gjennom de vanligste typer fotskader:

Plantarfasciitt

Hvis du opplever hevelse og kroniske smerter i foten, kan det skyldes en lidelse kjent som Plantar Fasciitis. Snart vil den lette smerten utvikle seg til akutt som gir deg søvnløse netter og skriker av smerte. Smerten er som å sette inn nåler eller negler inne i foten. Hvis føttene blir for overbelastet eller hvis du har en unormal løpestil, kan du utvikle Plantar Fasciitis.Føttemuskulaturen blir svekket og overdreven trykk faller på hælene som kan føre til betennelse og smerte.

Som en del av behandlingsplanen må du forbedre gang- og løpestilen din. Bli også kvitt de tettsittende joggeskoene dine. Kjøp komfortable sko med en myk såle og som gir støtte til buene dine. Ikke gå barbeint ut. Prøv å strekke og styrke kalvene og rull føttene rundt på en golfball hvis det er mulig.

Achilles tendinitt

Når akillessenen (et tykt bånd av vev som forbinder leggmuskulaturen med hælbenet) blir betent og begynner å smerte, sier legen at du har utviklet akillittendinitt. Blodstrømmen reduseres til den nedre delen av kroppen din, inkludert ben og føtter. Du vil føle sterk smerte på baksiden av foten og over hælen. Vanlige årsaker til akilletendinitt er omfattende trening som legger press på underbenet, stramme legg og tettsittende sko. Du kan bruke is på den berørte delen for å få lettelse. Du kan også bruke ortotikk, gjøre heelheiser og bruke komfortable sko for å kutte smerter og hevelse.

Iliotibial band syndrom

iliotibial eller IT -bånd er en sene som festet kneet til hoften. Når IT blir hovent, fører det til en tilstand som kalles Iliotibial Band Syndrome. Løpere finner spesielt problemer med å løpe ned, ettersom de føler akutte smerter i knærne. Smertene forverres raskt hvis de ikke blir behandlet lenge. Du kan massere quadriceps og hamstring muskler rundt det berørte området, og også bruke en skumrulle for å løsne musklene. Ikke løp nedoverbakke og bytt om mulig retninger mens du løper i samme retning flere ganger.

Runner’s Knee

Hvis du føler en konstant dunkende under kneskallen når du løper, er det på grunn av patellofemoral knesyndrom eller løperens kne, som populært kalles. Å løpe på ujevnt underlag iført dårlige kvinners fritidssko fører ofte til løperens kne. Behandlingen inkluderer å slutte å løpe en stund og slappe av. Du kan bruke is på det hovne området og gjøre noen øvelser som vist av legen din. Bruk heller ikke tett fottøy.

Shin Splints

Når skinnebenet ditt begynner å gjøre vondt, er det på grunn av skinnebensskinner. I ekstreme tilfeller kan skinnebenet skifte til et stressbrudd langs skinnebenet og forårsake uutholdelig smerte. Årsaker til skinnebensskinner er plutselig økning av treningstid og kraft. Stort sett lider nye løpere av dette problemet. Du må hvile godt etterfulgt av ispakker på betennelsesområdet. Ikke øk intensiteten på treningen plutselig, men gjør det gradvis for å gjøre føttene vant med treningsteknikken.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta