Forfatterintervju

F

Lillian og ektemannen Dave er teamet bak 6 utgitte bøker og et trommelæringsstudio, hvor de fimmer muntert mens de går forbi hverandre på vei fra å sjekke det ene eller det andre elementet fra sin lange huskeliste. Virksomheten deres inkluderer Dave’s musikkstudio og perkusjonstilbehørsprodukter og grafisk design, samt mange prisbelønte sakprosa-bøker og populære blogger. I dag hjelper vi dem med å feire sin siste bokutgivelse – From One Small Garden, med over 300 deilige, næringsrike oppskrifter!

Spørsmål: Hva er de største overraskelsene du har møtt som forfatter?

D: Overraskelsen var at arbeidet bare øker etter at boken din er utgitt. Som et selvfremmende team må vi gjøre alt vi kan for å få boken til oppmerksomheten til publikum vi ønsker å målrette mot. Selvfølgelig var dette annerledes siden flere tiår siden da du kan ha et forlag involvert i dette, men bokverdenen har endret seg. Med mindre du er et stort navn, kommer du til å være alene for det meste, og det kan være intens. Du må ha en gjennomtenkt plan og holde deg til den for å bli lagt merke til. Fleksibilitet er nøkkelen – vær alltid klar til å tilpasse deg det som kommer din vei. Det vil holde deg smidig og klar for alt.

Spørsmål: Hva er ditt stolteste forfatterøyeblikk?

L: Trash Talk -serien vår er sannsynligvis det prosjektet jeg er mest stolt over. Gjennom denne serien har vi påvirket mennesker over hele verden til å leve mer proaktivt, bevisst spare penger og redusere forbruket av ressurser, samtidig som de hjelper sine egne lokalsamfunn. Mitt stolteste øyeblikk kom da Recycling Council of British Columbia overrakte oss en pris for “enestående bruk av forskjellige medier i pågående oppsøkende arbeid for å redusere avfall i miljøet vårt”, og deretter ble vi anerkjent som Community Heroes av LiveSmart BC-programmet. Bare ord kan ikke beskrive hvordan det føles å høre fra våre tidligere radiolyttere og våre lesere gjennom årene … historiene deres om hvordan vi påvirket dem til å bli proaktive og gjøre en forskjell.

Spørsmål: Hvilke forretningsmessige utfordringer har du møtt som forfatter?

D: Læringen av ny programvare og webdesign har vært en stor utfordring i slutten av ting. Det er alltid noe å lære innen grafisk design, men det er en utfordring jeg elsker å ta, ettersom det bare øker min kunnskap og evne til å gjøre alle våre egne salgsfremmende prosjekter for alle aspekter av virksomheten vår.

Spørsmål: Hva er forfatterfilosofien din?

L: Finn et problem som påvirker menneskers liv og planetenes helse, løs problemet og gi en trinnvis veiledning som andre kan følge. For meg kommer oppgaven med å gjøre den informasjonen smakelig og hyggelig for leseren etterpå. Skriving er en måte for meg å etterlate en positiv arv, å gjøre en forskjell for andre og ha en varig innvirkning på miljøet.

Spørsmål: Hva er det klokeste noen har sagt til deg?

D: Min afrikanske venn og trommelmentor David Thiaw sa en gang til meg: “Del informasjonen jeg har gitt deg med andre for å forevige trommehåndverket. Ikke hold det på brystet som en ting som skal hamstres, men gi det villig og del det med alle som vil lytte “. Jeg tar denne tilnærmingen med alt jeg skriver eller lærer elevene mine. Jeg grunnla mitt trommestudio med den forutsetning at absolutt alle går bort med litt godbit med tromme, perkusjon eller musikkunnskap som de ikke var kjent tidligere.

Spørsmål: Når du starter et bokprosjekt, velger du først tittelen, eller kommer det senere?

D: Noen ganger kan tittelen være forutfattet, men vanligvis når manuskriptet er ferdig, har tittelen gjennomgått noen få endringer. Det avhenger virkelig av markedet du ønsker å selge til, og også hva som er relevant for tiden. Ofte når du er ferdig med boken din, har kanskje noen andre brukt en tittel som ligner på din, så du kan endre den basert på det.

Spørsmål: Hvilken innvirkning håper du denne boken vil ha på leseren?

L: Jeg håper at folk er i stand til å redusere matsvinn og nyte en mer nøysom menyplan som er fylt med ferske, lokalt dyrkede råvarer. From One Small Garden oppmuntrer til konseptet med å dyrke mat, selv om det bare er noen potter på trappetrinnet eller en vinranke med bønner eller agurker som vokser opp, og blokkerer solen på dekk. Det oppmuntrer til kompostering, og gir noen tips for energi- og vannbesparelse. Jeg håper at folk er sunnere og har funnet måter å utvide budsjettet på basert på ideer vi deler i boken.

Finn dem på: BrummetMedia.ca

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta