Fotterapi – 5 lite kjente fakta om fotterapeuten og deres felt

F

Her er noen fakta om fotterapeuter og fotterapi:

1. Fotterapeuter må absolutt være lisensiert og ha omtrent 3 til 4 års utdannelse. De må også fullføre et fireårig podiatrisk høyskole og bestå nasjonale og statlige undersøkelser.

2. Mange amerikanere bruker enormt mye tid på føttene. God fothelse er avgjørende for en sunn livsstil.

3. I følge Columbia Encyclopedia, “Den menneskelige foten består av 26 bein, forbundet med tøffe ledbånd. Syv avrundede tarsale bein (de indre, midtre og ytre kileformede beinene, navikulære, kuboid, talus og calcaneus) ligger under ankelleddet og danner vristen. Fem mellomfotsben danner fotballen. Det er 14 falanger i tærne (to i stortåen og tre i hver av de andre. Fotbeina danner to vinkelrette buer som normalt møter bakken. bare ved hælen og fotballen (se flat fot); disse buene finnes bare hos mennesker. “

4. Fotterapeuter er utdannet helsepersonell. De behandler bunioner sammen med calluses. De behandler også liktorn, til og med inngrodde tånegler. De behandler bueproblemer så vel som hælsporer og skader på ankel og fot. De behandler også infeksjoner, deformiteter; og diabetiske fotproblemer. For å ta vare på disse problemene, foreskriver fotterapeuter medisiner. Fotterapeuter kan sette brudd og bestille fysioterapi, samt utføre kirurgi. De drar også fordel av korrigerende innsatser (ortotikk) og designer gipsavstøpninger og stropper for å korrigere deformiteter. De designer til og med skreddersydde sko.

5. Mange ganger er foten det første stedet som viser tegn på alvorlige tilstander som leddgikt, hjertesykdom og diabetes.

6. 23 prosent av legene i fotterapi er selvstendig næringsdrivende. De jobber også i privat praksis, klinikker og sykehus. Andre fotterapeuter jobber på sykehus eller er ansatt i den føderale regjeringen.

7. Noen fotterapeuter kan utføre kryokirurgi; arbeide med bløtvevssvulster og plantarfasciitt. De kan hjelpe mot hælsmerter og plantarfasciitt. Fotterapeuter utfører røntgenstråler (på kontoret) samt diabetiske fotundersøkelser. De behandler diabetisk nevropati; Tarseltunnel; Plantarvorter; til og med inngrodde tånegler. Noen fotterapeuter gir ultralyd på kontoret. Fodterapeuter kan tilby sårbehandling ved hudtransplantasjon på kontoret; og Hammertoes kirurgiske korreksjon.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta