Fotterapi behandler mange helseutfordringer

F

Selv om mange anser fotterapi som et eksklusivt område for alle ting under ankelen, er sannheten at behandling av skader og andre problemer med føttene påvirker hele kroppen. Når gangens biomekanikk er feiljustert av skader på føttene, kan det forårsake overordnede problemer i ben, knær, hofter og rygg. Kroniske smerter kan redusere treningslysten, noe som kan føre til slapphet og depresjon.

Hjelp mot tå smerter

Tær består av flere små bein, leddbånd og muskler. Når noe i disse kompliserte konstruksjonene blir malplassert, skadet eller revet, kan smerten være ødeleggende. En pasient som lider av knuter eller hammer tå, bør søke behandling snarere enn senere. Å håndtere tå smerter tidligere kan redusere behovet for invasive behandlinger, og dette kan gjøre behandlingen mer effektiv på sikt.

Senebetennelse og smerter i hælen

Selv om senebetennelse kan skje flere steder fra anklene til tærne, er det oftest diagnostisert i akillessenen. Denne betennelsen kan forårsake moderat til alvorlig smerte og gjøre til og med lett trening vanskelig. Det blir oftest behandlet med fysioterapi, men andre behandlinger kan bli nødvendige hvis smertene er alvorlige. De vanlige årsakene er gjentatt stress eller ikke å ta nok tid til å strekke seg før du trener.

Bein, kne og ryggsmerter

De fleste oppsøker fotterapi først etter først å ha konsultert en ortopedisk kirurg om smerter i kne, rygg eller hofte. Mange pasienter innser ikke at smerten i underkroppen kan skyldes problemer i føttene. Balanse, bevegelse og artikulasjon kan påvirkes av skade eller misdannelse av føttene. Ved å behandle kilden til problemet, kan slike skader håndteres mer effektivt enn ved å behandle symptomene med smertestillende eller antidepressiva.

Behandlingsmuligheter

Mange pasienter som søker hjelp fra en fotterapeut, forventer at kirurgi er en del av behandlingsplanen. Selv om noen problemer må behandles kirurgisk, kan mange behandles på mindre invasive måter. Røntgenstråler kan hjelpe til med å finne en diagnose, og de er ofte nødvendige for å utarbeide en langsiktig behandlingsplan. Behandlingsalternativene kan variere fra utdanning om passende fottøy, til fysioterapi, til spesialiserte ortotiske innsatser.

Forebygging av fotpleieproblemer

Mange pasienter innser ikke at føttene endres i form og størrelse lenge etter puberteten, i motsetning til de fleste deler av kroppen. Mange fotpleieproblemer kan unngås ganske enkelt ved å måle føttene når du kjøper sko, og bruke sko som sitter godt, spesielt for trening. Når det er problemer med formen på føttene, eller en skade som forårsaker problemer med å gå, kan skreddersydde ortopediske innsatser rette balansen og andre problemer.

Å oppsøke ortopedisk behandling ved første tegn på smerte eller belastning forhindrer ofte ytterligere skade. Fotskader bør behandles raskt for å redusere restitusjonstiden og bidra til å sikre best mulig restitusjon. Bruk av riktige sko for aktivitet og trening, og ta deg tid til å strekke og varme opp før trening, forhindrer skader.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta