Funksjoner av et intervju

F

Jeg tror at et intervju er et sosialt møte mellom to eller flere individer med ord som det viktigste utvekslingsmediet. Intervjueren må være tydelig om formålet med utvekslingen for å sikre at tiden brukes til å gi og innhente informasjon som er relevant og avslørende.

Ved å møte kandidater ansikt til ansikt gir den beste muligheten for å samle informasjon om deres ferdigheter og erfaring og til slutt matche den rette personen til jobben og til organisasjonen.

Det gir kjøretøyet som lar en person uttrykke synspunkter og meninger til den andre på en strukturert måte.

Husk at vårt formål ikke bare er å evaluere kandidater, men også å beskrive jobben nøyaktig. Vi må også representere organisasjonen vår på best mulig lys for å tiltrekke kandidater av god kvalitet.

På overflaten gir intervjuer et møtested for ledere til å stille spørsmål direkte til kandidater. Det er også en sjanse til å teste kuttet på jibben deres og se om de klarer jobben.

Etter mitt synspunkt er det fire funksjoner som et intervju kan utføre:-

  • Det hjelper med å bedømme om kandidatene sannsynligvis vil passe inn i det eksisterende personalet, teamet og organisasjonens verdier. Den beste av en kandidat er sett fra de tidlige stadiene av intervjuet. F.eks – Styrken på håndtrykket, Å lage øyekontakter, manismer osv
  • Det hjelper med å vurdere kandidaters potensial for fremtidig ytelse.
  • Det hjelper også kandidater med å få all nødvendig informasjon om arbeidslinjen. Dette gjør dem i stand til å bedømme om jobben er riktig for dem.
  • Den viktigste grunnen er å la arbeidsgiver og kandidater møte hverandre og derved gi et forum og utveksling av informasjon

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta