Har skoene dine skylden for rygg- og fotsmerter?

H

Sko: Symbol for mote

Borte er dagene da bare kjendiser snakket om kjærligheten til sko og hvordan de ikke kan motstå å bruke hundrevis av dollar på trendy designerfottøy. I dag finner vi garderoben til vanlige mennesker som deg og meg, fylt med forskjellige design og farger på sko. Ja, jeg elsker sko og nøler aldri med å kjøpe sko av forskjellige typer for å pynte føttene våre. Imidlertid utviklet jeg nylig smerter i ankelen. Jeg følte smerten mer, spesielt da jeg gikk på høyhælen. Etter hvert som smertene forverret, ba vennene mine meg om å oppsøke lege. Kvinnelegen stilte meg et par spørsmål, for eksempel om jeg har opplevd lignende smerter tidligere, har jeg gikt eller en spesiell fotproblemhistorie? Hva slags sko jeg bruker. Da jeg sa at jeg elsker å bruke høye hæler, ba hun meg umiddelbart om å slutte å bruke dem og ga meg også medisiner for smertelindring.

Fotproblemer forårsaket av feil sko

Legen min forklarte også at hvor små føttene våre er, det er en kompleks struktur som består av 26 bein, 33 ledd og mange typer muskler, sener og bløtvev. Så vi må virkelig ta vare på foten vår for å holde oss borte fra smerter og ubehag. Hun sa også at føttene våre fungerer som en støtdemper når vi går. Gode, komfortable sko hjelper føttene våre til å absorbere støt på riktig måte. Tettsittende hæler eller flater forstyrrer imidlertid støtdemping og påvirker føttenes normale funksjon.

Hver dag må føttene våre håndtere så mye press siden vår totale kroppsvekt hviler på føttene våre. Så problemet starter når foten din ikke klarer å ta opp trykket når du står eller beveger deg. Du må se at du har på deg behagelig fottøy for å hjelpe føttene dine til å takle den enorme kraften som utøves på dem.

En undersøkelse som ble utført på oppdrag fra Public Health England sier vanligvis at hver ansatt bør bruke fire timer på beina. Det tilsvarer å ta 8 000 til 10 000 trinn hver dag. Nå, hvis du bruker dårlige sko i løpet av alle disse timene med å gå, gjør du faktisk vondt i foten og får den til å gjøre vondt. Dessuten er det ikke bare leddene som begynner å gjøre vondt; ryggen din vil også begynne å gjøre vondt hvis du ikke slutter å bruke hardsåles, tettsittende fottøy. Smalspiss sko uten plass for tærne å bevege seg og puste forårsaker en rekke fotplager hos kvinner. De sarte beinene og vevene i foten vår blir stive og går også i stykker på grunn av langvarig bruk av dårlig fottøy.

Du har kanskje lagt merke til at mange halter når de går på grunn av problematiske sko. Høye hæler legger press på tuppespissen og får bekkenet til å bue fremover og ryggen krumme unormalt og skade ryggen.

Hvordan takle fotproblemer?

Hvis du har fotproblem, betyr det at du ikke kan bruke sko i det hele tatt? Leger over hele verden snakker om noen nyttige typer fottøy du kan prøve hvis du har følgende problemer.

  • Liktorn og calluses: Prøv brede, boksede sko
  • Inngrodde tånegler: Bruk sandaler eller åpent fottøy
  • Knuter: Bruk sko med myk såle og vid tå
  • Hammertoe eller claw toe: Brede sko med tååler er ideelle
  • Ryggsmerter: Bruk leiligheter med polstret såle

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta