Hård hud på føttene – behandlingsalternativer du bør vurdere

H

Det er mange forskjellige behandlingsalternativer for hard hud på føttene som er tilgjengelige for enkeltpersoner. Hård hud er herdede, tykke hudlag som normalt er forårsaket av trykk og friksjon på huden. De kan være smertefulle, men hovedproblemet er at de er stygge.

Hård hud vil vanligvis oppstå på fotsålene, spesielt under ballene og hælene på føttene. De dannes også på tærne og vil variere i størrelse. En av hovedårsakene til denne tilstanden er å bruke dårlige sko.

Å bruke sko som er for trange eller som har veldig høye hæler forårsaker kompresjon av visse områder på foten. Hvis skoen er for løs, kan foten din gli konstant og gni mot skoen, noe som vil forårsake friksjonen som er ansvarlig for denne tilstanden. Å ikke bruke sokker eller bruke sandaler kan forårsake friksjon på føttene som vil føre til hard hud.

En passende behandling for hard hud på føttene inkluderer å unngå de repeterende handlingene som fikk dem til å utvikle seg. Bruk fottøy som sitter riktig. Bruk beskyttelsesputer for å prøve å unngå dem eller hjelpe til med å løse dem. Det finnes alternative behandlingsalternativer du kan prøve, men hvis du lider av diabetes eller annen sykdom som forårsaker dårlig sirkulasjon, bør du diskutere alternativer for selvbehandling med legen din før du starter den.

Du kan bløtlegge føttene i varmt såpevann en stund. Dette vil myke opp hard hud og gjøre det lettere for deg å fjerne den herdede huden. Under eller etter bading bør du gni området med en pimpstein. Dette vil hjelpe til med å fjerne et lag av den fortykkede huden. Påfør fuktighetskrem på det berørte området.

Det er ikke tilrådelig å bruke pimpstein dersom du lider av diabetes da det vil være en risiko for infeksjon. Du bør heller ikke kutte eller barbere hard hud, da dette kan føre til infeksjon i området. Hvis callus blir smertefullt eller vedvarer til tross for egenomsorgsbehandlinger, finnes det medisinske behandlinger som kan hjelpe.

Legen din kan velge å klippe ned den fortykkede huden. Dette kan gjøres under et kontorbesøk. Hvis legen din etter undersøkelse finner ut at du har en fotdeformasjon, kan han/hun foreskrive spesiallagde polstrede innlegg til skoene dine. Dette vil forhindre gjentakelse av hard hud. Ved å bruke disse metodene, og om nødvendig, kan du konsultere legen din for å finne den mest passende og effektive behandlingen for hard hud på føttene for din spesielle situasjon.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta