Heel Spurs vs. Plantarfasciitt

H

Enhver form for hælsmerter er ikke morsom og har stor, negativ innvirkning på ditt daglige liv. Å gå, stå eller sitte med føttene på bakken kan være uutholdelig. Som med all slags smerte, vil du raskt finne årsaken og rette den så snart som mulig.

Det er mange årsaker til hælsmerter. To av de vanligste årsakene til hælsmerter er hælsporer og plantar fasciitt. Smerten med disse to fotproblemene inkluderer pin- eller knivlignende skarpe smerter om morgenen som forsvinner til en kjedelig, nagende smerte resten av dagen.

Hælsporer

Selv om ikke alle hælsporer er smertefulle, kan noen ganger smerten forveksles med plantar fasciitt. Disse og belastningen på plantarfascien kan utløse hverandre, ha lignende smerter og årsaker, risikofaktorer og behandlinger.

Hælsporer er et resultat av kalsiumavsetninger som dannes på undersiden av hælbenet. Denne kalsiumforekomsten skjer vanligvis i løpet av mange måneder. Tøyninger i fotmusklene og leddbåndene og den gjentatte rivningen av hælbensmembranen kan føre til oppbygging av karakter. Disse bensporene er ofte godt synlige på et røntgenbilde.

Idrettsutøvere er sårbare for å få hælsporer, spesielt de som hopper og løper mye. Dårlig tilpassede sko, overdreven vekt, unormal gange, å ha flate føtter, diabetes og bruke mange timer om dagen på føttene er andre ting som vil øke risikoen for denne formen for fotproblem.

Hælsporer kan behandles gjennom trening, ortotika, kortisoninjeksjoner og antiinflammatoriske medisiner. I ekstreme tilfeller der ingen av de andre behandlingsalternativene er effektive, kan kirurgi anbefales.

Plantarfasciitt

I likhet med hælsporer i symptomer og risiko er plantar fasciitt. Selv om disse er forårsaket av en kalsiumavsetning på hælbenet, skyldes denne tilstanden at plantar fascia -problemet rives. Plantar fascia er et fibrøst bånd som forbinder fotballen og hælen. Dette båndet går langs bunnen av foten.

I likhet med smerten forbundet med hælsporer, begynner smerten ved denne tilstanden vanligvis som en skarp, stikkende smerte når man først står på føttene om morgenen. I løpet av dagen avtar smerten vanligvis til en kjedelig, vedvarende smerte.

Personer som holder seg på beina i mange timer, bruker dårlig passform, sko som ikke støtter og som regelmessig deltar i fysiske aktiviteter som løping, hopp eller plutselig sprint og stopp, har størst risiko for å få plantar fasciitt.

Det finnes en rekke behandlingsalternativer for plantarfasciitt, ​​inkludert antiinflammatoriske medisiner, steroidinjeksjoner, fysioterapi, sjokkbølgebehandling og kirurgi i de verste tilfellene.

Det er veldig lett å forveksle disse to fotsykdommene, ettersom de har lignende smerter, årsaker, risiko og behandlinger. Imidlertid er smerter i hælen ofte bare sentrert rundt hælen, mens den andre fotsykdommen kan oppstå langs fotbuen så vel som hælen. Dette smertemønsteret indikerer ofte det faktum at det er mer vanlig at mennesker med plantar fasciitt også har en tendens til å utvikle sporer. Svært sjelden utvikler de med hælkalkylim plantar fasciitt.

Uansett om du har hælsmerter fra en hælspore eller plantar fasciitt, ​​er det en god idé å bestille time hos fotterapeuten for å gå over det beste behandlingsalternativet.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta