Hvilke farger du skal ha på et jobbintervju

H

Vi vet alle at det å kle seg profesjonelt til et jobbintervju kan gi et godt førsteinntrykk hos arbeidsgiveren, men hva med fargen på antrekket ditt? Har du noen gang lurt på hvorfor leger bærer hvitt eller politifolk bærer blått? Eller hvorfor svart representerer makt og rødt betyr lidenskap?

Ulike farger påvirker mennesker på forskjellige måter, følelser fra tillit til reservert og alt i mellom. Fargepsykologer og forskere har studert effekten av farger i årevis og hvordan folk reagerer på forskjellige farger som er oppført nedenfor. Ha dette i bakhodet når du velger hvilke farger du skal ha på jobbintervjuet.

Svart: Representerer autoritet, makt og drama. Svart kan også få deg til å virke utilnærmelig og overveldende. Så unngå det når du intervjuer, med mindre det er i små mengder eller som en aksentfarge.

Hvit: Symboliserer renhet, kyskhet og renslighet. Hvit er en nøytral farge som passer til alt. Den brukes vanligvis i skjorter og bluser året rundt.

Blå: Betyr ro, autoritet, tillit og lojalitet. Det er den bestselgende fargen globalt, og den med størst suksessrate i jobbintervjuer. Blått er den ultimate “kraftfargen”.

Brun: Adresserer troverdighet og stabilitet. Det er jordens farge og rikelig i naturen. Brown skaper et nøytralt miljø for åpen diskusjon.

Beige og brun: Ligner på brun, er beroligende, stressreduserende, jordfarger som inviterer til kommunikasjon. Disse fargene oppfattes som ikke-påståelige og passive.

Grå: Angir nøytralitet og raffinement. Etter blå er det den nest mest populære fargen å bruke på et jobbintervju. Hvis du vil se selvsikker ut uten å være overveldende i svart, gå for grått.

rød; Innebærer varme, fare, kraft, lidenskap og styrke. Den mest følelsesmessig intense fargen, rød kan stimulere en raskere hjerterytme og pust. Bruk rødt som en aksentfarge for å motivere folk til å ta raske beslutninger og øke forventningene. Det kan også øke følelsene under jobbintervjuer, så unngå å bruke store mengder rødt.

oransje: Som rødt, kan stimulere sterke følelser. Relatert til varme og høst oppfattes individer som bruker oransje som å ha en sterk personlighet. Lys oransje, som knallrød, vil tiltrekke seg oppmerksomhet og indusere intense følelser, så bruk moderat i jobbintervjuer.

Gul: Fremmer et bredt spekter av følelser, fra jubel og velvilje til forsiktighet og sjalusi. Men folk mister besinnelsen oftere i gule rom enn i rom med andre farger. Det er den vanskeligste fargen for øyet å absorbere, så den kan være uutholdelig hvis den brukes for mye. Bruk i små doser i jobbintervjuer.

Grønn: Indikerer natur, suksess, rikdom og sikkerhet. En beroligende, forfriskende farge, grønn er den letteste fargen på øyet og mest avslappende. Mørkegrønt er maskulint, konservativt og innebærer rikdom. Folk vil føle seg komfortable med deg uten å skille seg ut i et jobbintervju.

Lilla: Symboliserer royalty, rikdom, makt og følsomhet. Det er også fargen på lidenskap og kjærlighet. Lilla blir ofte sett på som en “feminin” farge, så unngå å bruke lilla når du deltar på et jobbintervju med en sterk kjønnsskjevhet.

Rosa: Inspirerer en rekke følelser, fra moro og spenning til ro og lav energi. Rosa blir sett på som en feminin farge, og bør, som lilla, brukes med diskresjon i jobbintervjuer.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta