Hvordan få et intervju på radio og fjernsyn

H

Intervjuer på radio og talkshow er sannsynligvis det mest ettertraktede middelet for å få frem ens budskap hvis du er i bransjen med å snakke. Fra en to-minutters nyhetssak til et halvtimes talkshow, intervjuer på sending er gull verdt. Siden radio og TV tjener på å SELGE tid, scorer du stort hvis du kan få så mye ledig tid!

Men hvordan får du det intervjuet?

Det første trinnet er å identifisere stasjonene og programmene å gå etter. Begynn med de lokale stasjonene i samfunnet du vil ha ditt taleengasjement i. Gjør et søk på Internett med navnet på byen eller byen og nøkkelordene “radiostasjoner.” Når du har en liste, gå til hver av disse stasjonenes nettsteder og finn ut formatene deres og eventuelle satellittprogrammer de kan kringkaste.

Det enkleste stedet å få det ettertraktede intervjuet er med lokale talkshow eller som en lokal nyhetssak. Så start der.

E-poster og telefonsamtaler er et godt sted å begynne, men siden alle andre sender til og ringer nyhetsrommet, vil du gjerne skille deg ut. Finn først ut hvilke lokale historier som er populære, og når du skriver e-post eller ringer, referer til den historien i emnelinjen i e-posten din og når du først ringer stasjonen. Når det er mulig, referer til reporteren som skrev eller produserte stykket. Du vil gjerne gjøre dem VITE at du er klar over de lokale problemene de dekker på den tiden og hvordan budskapet ditt vil gjelde det: jo mer “lokal vinkling” du kan ha, jo bedre.

Når du ringer stasjonen, vær oppmerksom på at de ER OPPTATT!!! Det er best å spørre etter en bestemt person, helst reporteren som dekket den lokale historien du skal referere til. Nevn det lokale talkshowet du ønsker å vises på… ikke bare be om et intervju. Jo mer spesifikk og lokal du kan være, jo bedre. Gjør jobben deres så enkel som mulig.

Se det lokale problemet, fortell dem hvordan budskapet ditt passer inn i det problemet og hvordan du kan gi det en unik vinkling. Dette kan kreve litt kreativitet fra din side. For eksempel, hvis problemet lokalt er en økning i narkotikabruk på skolen og du er BUSINESS coach… hvordan kan du koble punktene?

Svaret er … tilnærm deg problemet identifisert i utgaven som et forretningsproblem. Hvordan gir du råd til forretningsfolk om problemer de kan finne med bedriftene sine? Den samme teknikken kan brukes hvis du er livscoach eller ekteskapsrådgiver. Det kan også brukes på omtrent alle problemstillinger: et anlegg som stenges, en konflikt med lokale bystyre, lokalhistorisk bevaring osv. Fellesnevneren i alle lokale saker og med budskapet ditt er MENNESKER.

Nå har du tatt de første skrittene for å få det intervjuet. Du har sendt e-post og tatt kontakt på telefon. Hva nå?

Utholdenhet! Men husk… det er en fin linje mellom å være vedvarende og å være en skadedyr. Den linjen med nyhetsreportere er hvis de føler at du forteller dem hvordan de skal gjøre jobben sin. Ikke gjør det! I stedet vil en oppfølging inkludere eventuelle oppdateringer om den lokale vinkelen stasjonen kan ha dekket. Hvis emnet fortsatt er varmt, vil din NYE innfallsvinkel på det være noe disse journalistene ser etter. Men hvis problemet har avkjølt seg, vil det å henvende seg til reporteren med en ny sak og hvordan du forholder deg til det være veien du vil ta. Dette vil ikke virke som en desperat måte å få et intervju på hvis du får det til å se ut som om du er relevant for mange lokale saker … som er grunnen til at de vil intervjue deg.

Nøkkelen til å få det intervjuet er å gjøre jobben til reportere/produsenter eller nyhetsdirektører så ENKEL som du kan uten å fortelle dem HVORDAN de skal gjøre jobben sin. Identifiser hva det er de vil ha og gi det til dem.

Her er noen siste tips for å få et intervju:

Unngå å bruke en mobiltelefon til et telefonintervju. Kvaliteten er dårlig og du risikerer å miste et signal. Hvis det er mulig, gjør intervjuet personlig. Hvis du ikke kan på grunn av tidsplan eller plassering, er en fasttelefon det nest beste valget.

Vær så fleksibel med tid og planlegging som du kan. Ditt førstevalg ville være å planlegge det slik at det faller sammen med taleengasjementet ditt, men det er kanskje ikke mulig. Noen ganger, spesielt i travle tider, blir talkshow rett og slett booket opp. Hvis en tid er ledig ETTER konserten din, ta den likevel. Det vil tjene som en påminnelse om meldingen du leverte på talen din, og kan åpne for nye muligheter for fremtidige taleengasjementer.

Husk at stasjonen, reporteren, produsenten og nyhetssjefen er de som har kontroll over at du HA intervjuet og hvordan det skal gjennomføres. DU har kun kontroll over hva du sier under intervjuet. Bruk muligheten til din største fordel.

Og til slutt, live talkshow er den eneste gangen du har kontroll over hva som vil bli hørt av publikum. I et innspilt intervju kan det hende at produsenten, nyhetsdirektøren eller reporteren må EDITERE for tidens skyld. Og i noen tilfeller kan du faktisk bli feilsitert på grunn av måten de redigerer og skriver historien på. Du kan ikke kontrollere dette, men du KAN være forberedt på det! Bare vit at det kan skje og ikke overreager. Du ønsker IKKE å lage fiender med media. I stedet, som en oppfølging, om intervjuet gikk bra eller dårlig, send en takk eller følg opp med en takketelefon. Disse stasjonene ga deg akkurat gratis sendetid, så uansett hva, takk dem for det!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta