Hvordan håndtere et høflig jobbintervju

H

Under jobbsøkingen må søkere være oppmerksomme på høflighetsintervjuet. Et høflighetsjobbintervju er et hvor bedriftens rekrutterer ikke har til hensikt å ansette kandidaten, men gjennomfører intervjuet likevel. Høflighetsintervjuet er kjent for personalavdelinger, og er en praksis som utføres av alle nivåer i ansettelsesprosessen.

Det er også intervjuer som er seremonielle. Anmelderen har allerede bestemt seg for å ansette kandidaten, og møtet er overfladisk. Høflighetsintervjuet er derimot et påskudd av interesse. Det er noen fagfolk som mener det viser mangel på respekt overfor jobbsøkeren. Det lener seg i det minste til en utrolig bjørnetjeneste for søkeren, og bortkastet tid for begge parter. Hvis det utføres uforsiktig, kan det etterlate kandidaten med en dårlig smak i munnen. Hvorfor gjennomfører rekrutterere, hodejegere, tidligere kolleger, Fortune 500-selskaper osv. høflighetsintervjuer?

Svaret finnes i to typer høflighetsintervjuer:

• Etter omtrent ti minutter er det klart for intervjueren at du ikke passer for bedriften. Men han eller hun ønsker å være høflig, og vil fortsette intervjuet i ytterligere tjue til tretti minutter før han takker for besøket;

• Intervjueren ser deg bare utenfor en forpliktelse eller personalpolitikk. Uansett om intervjueren er interessert i deg eller ikke, vil han eller hun fortsette uansett av høflighet og/eller respekt.

Hvordan vet du da at du er i et høflighetsintervju? Her er noen eksempler:

• Den første setningen kan være: “Jeg ville bare se hvor du er i karrieresøket”. Dette er en fiskeekspedisjon. Intervjueren er nysgjerrig på hva du har gjort siden forrige jobb, hvilke selskaper du har snakket med så langt, eller å pumpe deg for informasjon som ikke er relevant for jobbjakten din;

• “Vi var allerede ferdige med de siste intervjuene da vi mottok din CV. Etter å ha sett på ditt imponerende følgebrev og CV, tenkte vi at vi skulle snakke med deg før vi tok en endelig avgjørelse”. Dette betyr at en person høyere opp i bedriften ba kandidaten om å søke. Den informasjonen sto i følgebrevet. For intervjueren gjør han eller hun det kun av respekt for, eller frykt for, selskapets leder.

• “Som du vet er vi et selskap med likeverdige arbeidsmuligheter. Vi tar det på alvor og vurderer når vi intervjuer søkere”. Dette gjøres for å unngå diskrimineringssøksmål. Noen firmaer som aksepterer statlige midler er pålagt å gjennomføre minst 3 intervjuer med søkere med ulik bakgrunn. På en positiv måte kan det også bety at selskapet er oppriktig når det gjelder å ansette et mangfold av søkere, inkludert deg.

Ti til femten minutter bør være lang nok til å vite om du er i et seriøst intervju eller ikke snakker med en person som bare går gjennom trinnene. Det er tydelig at han eller hun ikke har noe ønske om å ansette deg. Hva bør du gjøre når du innser at du er i et høflighetsintervju?

• Ignorer intervjuerens irrelevante spørsmål, og gjør ditt livs intervju. Blend og imponer. Hvorfor? Han eller hun kan bestemme seg for å henvise deg til et annet firma som gjerne vil ansette deg. Eller rekruttereren tror kanskje du ikke er riktig for den nåværende jobben, men er perfekt for en annen ledig stilling i selskapet;

• Avslutt intervjuet med god takt. Si at du ikke tror du er den rette for jobben, og at du ikke ønsker å kaste bort tiden din;

• Uansett hvordan du føler deg, ikke vær frekk eller vis hvor sint du føler deg. Du kan se denne personen igjen;

• Takk alltid intervjueren for å snakke med deg. Avhengig av hvordan du og intervjueren klikket, be om en henvisning slik at du ikke føler at det har vært bortkastet

• Gjør en vurdering av intervjuet. Legg merke til de positive delene. Når så samtalen din ut til å begeistre rekruttereren? Hvilke emner fikk ham eller henne til å stille deg oppfølgingsspørsmål?

Det er alltid tøft å gå gjennom det ene intervjuet etter det andre, uten å vite om du kaster bort tid og energi. Ikke ta det personlig. Markedet for jobbsøking er ekstremt konkurransedyktig. Se på høflighetsintervjuet som ett stykke av flere som en arbeidsledig vil oppleve under jobbsøkingen.

Jobbsøkere bør se etter jobb som en daglig plikt. Du må være flittig, konsekvent og fast bestemt på å finne arbeid som passer til dine ferdigheter, erfaring, utdanning og temperament. Din oppgave er å overbevise en bedrift om at du er den rette personen for jobben.

En positiv holdning vil gå langt mot å legge et negativt møte i fortiden. Ikke la en dårlig intervjuopplevelse drepe ånden din. Se framover; opprettholde din daglige jobbsøkerutine, og jobb med å få et intervju med det neste selskapet du liker.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta