Hvordan motvirke flate føtter

H

Flate føtter. Det er noe du kanskje hører nevnt, men vet du mye om det? Det er veldig vanlig å ha problemer med buen din, men hvordan vet du om det påvirker deg?

La oss finne ut om du har flate føtter først:

1. Gjør føttene våte.

2. Stå på en flat overflate der fotavtrykket ditt vil vises, for eksempel på en betongvei.

3. Gå bort og se på utskriftene. Hvis du ser fullstendig avtrykk av bunnen av føttene dine på overflaten, har du sannsynligvis flate føtter.

Virker dumt, men det fungerer! Dette er den mindre presise måten å teste det på. Legekontorer har flere verktøy, men dette kan være et flott utgangspunkt.

De fleste er født flatfotede, og de har ikke noe problem med føttene eller ledd knyttet til føttene. Andre kan ha en strukket eller revet sene, nerveproblemer eller muligens et ødelagt eller forvrengt bein som får dem til å bli flatfotede. Mens noen kvinner blir midlertidige flatfot fra svangerskapet, er en av de mange gledene ved fødsel.

Hvis du ble født med flate føtter, kan du komme godt overens i livet og i sko.

Hvis du har flate føtter eller fallne buer på grunn av alder, nerveskader eller seneskader, kan noen av rettsmidlene hjelpe. Symptomene kan være store eller små avhengig av kroppen din. Det sikreste er alltid å gå til legen din og finne ut av det.

Noen alternativer for å hjelpe deg med å takle flate føtter inkluderer:

· Fysioterapi

· Smertestillende medisiner

· Hvile og is ned

· Skomodifikasjoner – seler, støpt

Et siste interessant element, hva betyr det å ha falt buer?

År med å bruke føttene dine til å gå, løpe og hoppe til slutt kan ta sin toll. En av de eventuelle konsekvensene kan være en falt bue. Den bakre tibiale senen svekkes etter langvarig slitasje. Den bakre tibiale senen er hovedstøttestrukturen i fotbuen. Senen kan bli betent (senebetennelse) etter overforbruk – noen ganger kan den til og med bli revet. Når senen er skadet, kan fotens bueform flate ut.

Flate føtter er ikke verdens ende. Hvis du føler at dette kan beskrive deg, kan du vurdere å konsultere lege for å se hva de neste trinnene vil være for deg. Ikke glem! Solid sko er alltid et godt skritt!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta