Hvordan si takk effektivt i et jobbintervju

H

Å score med gode svar på tøffe intervjuspørsmål bør definitivt være målet ditt, men å kaste inn noen få takk på de riktige stedene og på de riktige måtene kan virkelig forsegle avtalen.

Tenk på en takk som en mulighet til å uttrykke din takknemlighet og markere din entusiasme for jobben. Høflighet og god oppførsel øker din ansettbarhetskvote og skiller deg fra konkurrentene. Og om nødvendig kan et hyggelig temperament noen ganger til og med gjøre opp for mangel på kunnskap.

Her er noen enkle måter å gjøre en vanlig takk veldig effektiv –

Begynn godt

Godt begynt er halvt gjort, og det er avgjørende å sikre at du starter jobbintervjuet på en god måte. Noen ganger ombestiller kandidater avtalene, og hvis du har gjort det, må du huske å uttrykke din takk med “Takk for at du tok imot meg i din travle timeplan”.

Nødstilfeller og uforutsette forsinkelser kan plage de beste planleggerne, og i tilfelle du kommer for sent, kan du høflig takke med å si: “En uheldig ulykke stoppet trafikken i lang tid – takk for at du fortsatt ser meg i dag.” Det antas at du ringte til møteleder så snart du innså at du ikke ville klare det i tide.

Høflige svar

Intervjuer spør ofte om det er en måte å finne ut hvordan intervjuet går; spør høflig: “Jeg håper forklaringen min besvarte spørsmålet ditt fullstendig” eller “Vil du at jeg skal utdype mer?” Dette indikerer for intervjueren at du er begeistret for å gjøre et godt inntrykk, og svaret hans vil indikere for deg hvordan intervjuet utvikler seg.

Hvis du trenger avklaringer for spørsmål, spør; det er bedre enn å gi et feil svar. Du kan deretter starte svaret ditt med “Takk for forklaringen, det hjalp meg med å strukturere tankene mine …”

Nikk Ja og Smil

Å bli nervøs for et intervju er naturlig. Når innsatsen er høy, er det vanlig at alle knærne rister, men det er en fin måte å eliminere angst og gjøre et godt inntrykk – smilende. Slå med et smil og nikk ofte ja slik at ansettelseslederen vet at du er interessert i det han sier.

Både smil og nikking kommer ikke naturlig for mange individer, og det anbefales på det sterkeste at du øver på handlingene dine foran et speil på forhånd.

Fast håndtrykk

Utveksling av hyggeligheter med et håndtrykk er vanlig i de fleste deler av verden, og mens et godt håndtrykk kan fremstille deg som trygg, kan en dårlig knuse sjansene dine for å få jobben.

En varm takk blir lett formidlet med et forsiktig håndtrykk, og selv om det er flere teorier som beskriver det perfekte håndtrykket, er det best å være trygg med en halvforlenget arm som gir hånden din på 90 grader.

Takk brev / e -post

Takkebrev (eller e -poster som er praktiske og helt akseptable alternativer) er det viktigste som en jobbsøker bør gjøre etter et intervju. Dessverre er dette må gjøre aktivitet er også den som glemmes oftest.

Takknotater formidler definitivt din takknemlighet for intervjuerens tid og din entusiasme for muligheten, men de tjener også to andre sentrale mål. For det første, hvis det var informasjon du ikke kunne gi under intervjuet, kan du legge ved den sammen med dette notatet og sikre at søknaden din er fullstendig. For det andre er en takk en påminnelse om din kandidatur i havet av andre søknader som også kjemper om jobben.

Tilpass alltid lappen med riktige navn og til og med en anekdote fra møtet hvis den passer profesjonelt inn. For å gjøre dette bør du få visittkortene til intervjueren eller ringe resepsjonen for å få deres offisielle kontaktinformasjon.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta