Intervjuspørsmål for en innspillingskunstner

I

Tips for å intervjue kjente musikere, sangere og innspillingskunstnere

Å intervjue kjente plateartister, musikere og sangere er en oppgave du ikke kan ta lett på, så hvis du får muligheten, må du vite hvilke spørsmål du skal stille for å tilfredsstille publikummet ditt. Alle kan intervjue folk, men å kjenne de riktige spørsmålene kan gjøre et anstendig intervju til et flott intervju.

Nedenfor er noen eksempler på intervjuspørsmål som lesere eller et publikum vil finne interessant å lære om under intervjuet.

Hva er bakgrunnen din?

Intervjuer med platekunstnere må begynne et sted, og å få bakgrunnen deres er det perfekte åpningsspørsmålet. Selv om dette kan virke ganske tørt, er det et godt utgangspunkt i intervjuet fordi folk naturlig blir mer komfortable når de har introdusert seg selv, som i bunn og grunn er hva spørsmålet ber personen som blir intervjuet om å gjøre. Å finne ut om platekunstnerens familie, utdanning og musikalske bakgrunn vil menneskeliggjøre dem og få publikum til å føle seg nærmere dem før resten av spørsmålene blir besvart.

Hvem er dine musikalske påvirkninger?

Hver fan og aspirerende musiker ønsker å høre svaret på dette spørsmålet når de ser på eller hører på artistintervjuer. Ikke bare vil vi høre om vi har lignende påvirkninger, vi vil også vite hvordan de ble inspirert.

Mange musikere vil overraske deg med svarene de gir på dette spørsmålet. Det er for eksempel ganske kult når en musiker overrasker oss ved å si at en av påvirkningene deres var noen i en helt annen sjanger.

Er du nervøs når du går på scenen?

Det er vanskelig for folk flest å forstå hvordan musikere går på scenen hele tiden uten å vise noen som helst nervøsitet. Å intervjue kjente plateartister gir oss en sjanse til å høre hvordan de takler sommerfuglene som vi alle må forholde oss til når vi snakker eller opptrer foran en mengde mennesker. Det er noen få mennesker som utrolig nok ikke får sommerfugler, men sjansen er stor for at du får et svar som vil hjelpe noen av publikummet ditt med å takle sine egne nerver.

Hva ville du endret med musikkbransjen?

Dette spørsmålet kan være både kontroversielt og informativt, noe som er en flott kombinasjon når du skal intervjue kjente plateartister. Uansett hva forretningsfolk er i, er det alltid ting som kan bli bedre.

Når det kommer til musikere, er de ofte veldig åpne om hva de liker og misliker med virksomheten, så dette ville være din sjanse til å finne ut om ting som ingen andre kunne. Det er en fantastisk mulighet som du bare ikke kan la gå fra deg.

Har du noen råd til kommende artister?

Intervjuer med artister bør alltid inneholde ett eller to spørsmål som lar artisten kommunisere direkte hvis det foregår med et live publikum. Selvfølgelig, hvis du intervjuer en musiker, er sjansen stor for at publikum kan bli fylt med ambisiøse sangere, låtskrivere og musikere. Disse menneskene vil vite alt og hva profesjonelle musikere har å si, så prøv å få dem til å gi så mange råd de kan.

Oppfølgings spørsmål

Du vil ofte oppdage at disse spørsmålene kan føre til andre potensielt gode spørsmål. Ikke gå glipp av sjansen til å stille oppfølgingsspørsmål hvis de kan gjøre intervjuet enda bedre. Du vil sannsynligvis bare ha én sjanse til å intervjue denne personen, så få mest mulig ut av det med gode forberedelser før intervjuet og gode instinkter under intervjuet.

Copyright 2013 Taylor Hill GWT Marketing. Alle rettigheter forbeholdt

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta