Jobbintervju Angst? Hva du kan gjøre for å roe ned og imponere intervjuernes sokker

J

Jobbintervjuer er iboende stressende. Din levebrød avhenger av det, spesielt hvis du for tiden er “mellom jobbene”. Men du trenger ikke å være prisgitt angsten og stresshormonene dine. Les videre for å oppdage noen få kraftige teknikker som hjelper deg å holde deg kult.

Selvfølgelig er du ikke den eneste som er nervøs for jobbintervjuer. De fleste er det. Det er normalt.” Men det betyr ikke at du må tåle det. Tross alt er klamme hender og svette som strømmer ned i pannen ikke designet for å hjelpe deg med jobben du ønsker. Så mens noen få sommerfugler er greie og til og med kan være nyttige, er et fullstendig panikkanfall definitivt ikke i orden.

Bare vær sikker på å ikke overdrive de beroligende tingene. Hvis du er så rolig og avslappet at intervjueren tror du ikke bryr deg egentlig, har du overdrevet stresshåndteringen. Men det er sannsynligvis ikke en stor fare så lenge du sier opp Valium eller andre beroligende reseptbelagte medisiner. Du vil være årvåken og interessert, ikke medisinere og utjevne.

Så hva kan du gjøre? Noen av tingene som hjelper er bare sunn fornuft. Få nok søvn. Gå en tur. Bruk noe som får deg til å føle deg trygg – og komfortabel. Og gjør leksene dine.

Jo bedre du er forberedt, jo mer selvsikker vil du være, og jo mer trygg du er, desto mindre nervøs blir du.

Men det er noen bonus ting du kan gjøre:

Dyp pusting. Beroligende aromaterapi. Kanskje en liten dose av en “beroligende” urt, for eksempel valerian. Vær forsiktig skjønt. Ikke ta valerian for første gang noensinne før du går til jobbintervjuet. Hvorfor? Fordi du vil være sikker på at du vet hvordan du reagerer på det. Du vil også sørge for at det ikke slapper av til et punkt der du ikke lenger er trygg å kjøre.

Så prøv det på et eller annet tidspunkt først, bare for å bli kjent med hva det gjør – og ikke gjør – for deg. De fleste opplever at det fjerner uroen og får deg til å føle deg mye roligere uten å ha andre effekter. Og så er det en ekstremt kraftig teknikk du kan bruke som ikke har noen bivirkninger i det hele tatt. Og det er EFT, Emosjonell frihetsteknikk. Det er et sinn/kroppsteknikk og fungerer omtrent som akupunktur, men uten nåler. I stedet klikker du på meridianpunktene.

Og du kan lære det raskt og gjøre det når som helst og hvor som helst. Så du kan trykke på i noen minutter rett før intervjuet, og la deg overraske over hvor rolig og trygg du er.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta