Jobbintervju Spørsmål: Hvordan svare hvem som er din beste venn?

J

De “Hvem er din bestevenn” intervjuspørsmål brukes ofte som en del av atferdsvurderingsdelen av et jobbintervju. Svaret du gir på dette spørsmålet gir ansettelseslederen en følelse av hvor introspektiv du er når det gjelder hvordan andre mennesker ser på deg, og du kartlegger personlighetskarakteristikkene dine i et arbeidsmiljø. Å svare på dette spørsmålet eller et beslektet spørsmål som dette, vil være viktig for sjansene dine for å få den nye jobben!

Det er ikke noe perfekt svar i intervjuet på dette spørsmålet, men det er svar som kaster deg i et positivt lys som en ledende jobbkandidat, og svar som vil resultere i en streik mot deg – for mange streik på tvers av for mange spørsmål er lik ingen jobb by på.

Intervju -spørsmålet blir ofte stilt i form av “Hvem er din beste venn”. Når et navn er gitt, vil intervjueren deretter spørre “Hvis han/hun var i rommet med meg akkurat nå, hvordan ville han/hun beskrive deg – både det positive og det negative”. Jeg har ofte mottatt svar fra min ektefelle, min søster eller bror, og min mor eller far, som alle er akseptable, så vel som vennekamerater.

Gode ​​intervjusvar på spørsmålet om positive attributter

Et godt svar viser vanligvis at du har en sans for hvordan andre mennesker ser på deg, og du vet hvordan du skal posisjonere dette synet på en måte som er relevant for et arbeidsmiljø. Noen eksempler inkluderer følgende for den positive karaktertrekkdelen av spørsmålet:

 • Jeg er utadvendt og trives godt med andre.
 • Jeg er fokusert og drevet til å lykkes med den oppgaven jeg tar.
 • Jeg liker å bli utfordret – enten det er et nytt spill, et nytt miljø eller fysisk presser meg selv i sport.

Gode ​​intervjusvar på spørsmålet om negative attributter

Jeg ser ofte ikke veldig dårlige svar på det positive stykket, men det blir interessant når jeg blir spurt om noen negative sider en beste venn kan formulere. Dette er noen generelt gode svar som ledere ser etter som svar på en venns beskrivelse av dine negative trekk:

 • Noen ganger kan jeg være perfeksjonist på ting og slutter ikke før jeg mestrer en oppgave.
 • Jeg kan være arbeidsnarkoman, og må noen ganger minne meg selv på å balansere mitt personlige liv med jobb.
 • Jeg overbelaster meg av og til med for mange aktiviteter både på jobb og i samfunnsarbeidet

Dårlige intervju -svar på spørsmålet om positive attributter

Tro det eller ei, jeg har mottatt disse svarene i ekte intervjuer, og i tillegg til at jeg ikke er imponert over hvordan kandidaten tenker, begynner disse ofte å vippe intervjuet mer mot “ikke ansett”:

 • Jeg liker å feste, og folk vil alltid være rundt meg.
 • Jeg er en skofanatiker og personen som skal shoppe.
 • Jeg er en sosial sommerfugl, og har ofte ting som skjer hver kveld i uken i mitt personlige liv.

I utgangspunktet vil du være ærlig om hvordan vennen din vil beskrive deg, men bruk noe som oversettes til et karakterattributt som en leder ville se bruke i et arbeidsmiljø.

Shopping, bilkjøring osv. Passer ikke til dette formålet, og noen av svarene ovenfor indikerer kanskje mangel på ansvar, spesielt hvis inntrykket er at du er for morsom og at hovedfokuset er på et aktivt sosialt liv. En leder vil tolke dette som en svak arbeidsmoral, som ikke vil være til din fordel.

Dårlige intervjusvar på spørsmålet om negative attributter

Ofte er det vanskelig for de fleste å svare negativt [there are other interview questions along these lines as well], og trikset er å ikke fremstille et karaktertrekk som et ekte negativt, og absolutt aldri gi et svar som kaster deg i et dårlig lys når det gjelder mangel på ansvar, modenhet, arbeidsmoral eller teamarbeid.

Her er noen virkelige svar jeg har fått i intervjuer som ikke er et godt svar på “hva vil din beste venn si når det gjelder negative egenskaper eller atferd”:

 • Jeg fester for mye og har ofte problemer med å komme i gang om morgenen
 • Jeg tar ikke hensyn til tid og er ofte sen for våre sosiale avtaler / filmer / etc.
 • Jeg er alltid tom for penger og ber om å få låne noen til neste lønning

Kan du se hvorfor disse ikke ville bli godt mottatt under et intervju, og hvorfor du kanskje ikke kommer til å fremstå som noen jeg ville være glad for å ha i teamet mitt?

Ikke alle intervjuere bruker dette spørsmålet, men lignende spørsmål brukes under de fleste intervjuene – vi vil lære mer om din personlighet, og hvordan du oppfatter deg selv både i øynene og i andres øyne. Ofte har mennesker som er mer introspektive en tendens til å være mer fokusert på deres oppførsel, bidrag til et lag og motta og handle på karriertrening veldig bra.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta