Juridisk rekruttering: Hvordan forklare dårlige karakterer

J

Som praktiserende advokat som frivillig jobber regelmessig ved et par lokale lovskoler, bruker jeg en god del tid på å veilede studenter. Et spørsmål jeg får ofte i rekrutteringssesongen er: “Hvordan kan jeg forklare intervjuerne hvorfor karakterene mine ikke er veldig gode?” Selv om det er sant at du ikke kan endre karakterene dine, kan hvordan du forklarer mindre enn stjernekarakterer være forskjellen mellom et tilbakeringingsintervju og vel ingenting i det hele tatt.

Det skal først bemerkes at karakterer er, som de fleste antar, den faktoren de fleste intervjuere tillegger størst vekt. Imidlertid fungerer karakterer ofte som et cut-off i stedet for et rangsystem. Det vil si at et firma som politikk bare kan vurdere studenter i topp 25% av klassen, men en student rangert i 87. prosentilen i klassen er ikke nødvendigvis i en mye bedre posisjon til å motta et tilbud enn en student rangert i 77..

Hvis du imidlertid tror at karakterene dine setter deg utenfor de fleste arbeidsgivers målområde, kan en overbevisende forklaring gi intervjueren en grunn til å gi deg fullstendig vurdering, og kanskje et tilbakeringingsintervju.

Som en terskel, tror jeg at dårlige karakterer bør bli behandlet i et intervju. Noen studenter (og til og med noen karriererådgivere) mener det er bedre å ikke trekke oppmerksomheten til dårlige karakterer, og heller fokusere på å etterlate et positivt inntrykk under et intervju. Enten en student bestemmer seg for å ta opp eller ignorere karakterer, men intervjueren er kommer til å vurdere dem. Å ikke snakke om en C+ kommer ikke til å endre den til en A-. Etter min erfaring etterlater en student som er i stand til å snakke åpenhjertig og ettertenksomt om sine dårlige karakterer et mye bedre inntrykk enn en som bare ignorerer problemet. En forklaring som er ærlig og gjennomtenkt antyder en student som er selvbevisst, trygg, analytisk og opptatt av selvforbedring. Alle trekk som er viktige i en ny advokat. En student som ikke tar opp de dårlige karakterene derimot, kan ganske enkelt antas å være en dårlig student.

For 1 liter: Hvis du er en 1L -intervju om våren for din første sommerjobb som jusstudent, har du bare ett semesterkarakter å evaluere på. Hvis karakterene ikke er så gode som du skulle ønske, bør forklaringen din:

  1. Diskuter hva du har lært av å ta eksamen
  2. Gi noen få detaljer om det Hvorfor eksamen tjente ikke så mange poeng som andre
  3. Legg vekt på det du gjorde Ikke sant
  4. Forklar hvordan du har tenkt å forbedre prestasjonen din i inneværende (vår) semester

For eksempel: “Karakterene mine er ikke der jeg forventet at de skulle være. Men da jeg gikk tilbake og sammenlignet essayene mine med modelloppsettet, la jeg merke til noen få områder der jeg la poeng på bordet. I problemstillingene, Jeg klarte å identifisere alle major problemer, men analysen min var for grundig, noe som ikke ga meg så mye tid til å diskutere liten sekundær problemer i utgivelses-spotter. For eksempel involverte en av våre straffelovspørsmål en kidnapping, falsk fengsel og drap som fant sted i en låve. I mitt svar, jeg grundig analysert hvert av elementene i de store forbrytelsene. Professorens modellsvar inneholdt imidlertid bare en oversiktlig analyse av elementene, men tok også opp andre mindre forbrytelser som jeg ikke gjorde, for eksempel hvordan morderen begikk tyveri da han tok en trillebår som ikke var hans for å flytte kroppen ut av låven. I dette semesteret har jeg allerede begynt å arbeide gjennom de nåværende professorens tidligere eksamener for å få en følelse av balansen mellom bredde og dybde som professorene mine foretrekker, og jeg kommer til å skreddersy essayoppgavene mine til hver professors preferanser. “

En forklaring som inkluderer en plan for hvordan du kan forbedre karakterene fremover, kan påvirke en intervjuer til å gi deg fordelen av tvilen. Imidlertid vil 2L og 3Ls som har to eller flere semestre med dårlige karakterer, ha vanskeligere for å overbevise intervjuer om at deres dårlige oppvisning på eksamen var et tilfelle.

For 2L og 3L: Dårlige karakterer over to eller flere semestre antyder for intervjuer at kandidaten rett og slett ikke er en god student. Imidlertid er det fortsatt ting som 2L og 3L kan gjøre for å dempe effekten av dårlige karakterer.

Først må hver annen komponent i filen være perfekt. Sørg spesielt for at skriveeksemplet skinner. Et godt skriveeksempel viser for intervjueren at du har sterke analytiske ferdigheter, og at du skriver tydelig, konsist og organisert.

På samme måte, arbeid over CV -en din til du er sikker på at det vil få en intervjuer til å ta hensyn til deg. Hvis du ikke har et øye for design, kan du be en venn som gjør det for å hjelpe deg med utformingen og utformingen av CV -en. Be om hjelp fra ditt Career Services -kontor og eventuelle mentorer du måtte ha. Få så mye tilbakemelding som mulig. Og viktigst av alt, vær sikker på at beskrivelsene av dine tidligere jobber og erfaring er klare, konsise, nøyaktige og velskrevne. Folk innser ikke ofte at et CV egentlig er et skriveeksempel. Et dårlig skrevet CV (ordrike beskrivelser, spente skift, skrivefeil) er ofte den eneste grunnen til at en intervjuer trenger å avvise en kandidat. Hvis en student ikke er villig til å gjøre en innsats for å lage et perfekt CV, vil intervjuer resonnere, så hva er sannsynligheten for at han eller hun vil være villig til å legge ned innsatsen som kreves av jobben?

Til slutt, når du er sikker på at kandidatpakken din er perfekt, kan du forberede og øve på en forklaring på din underwhelming -transkripsjon. Vær ærlig. Trekk oppmerksomhet til eventuelle akademiske prestasjoner. Påminn intervjueren om det stjerneskrivende eksemplet ditt eller annet arbeidsprodukt. Fokuser på positive anmeldelser du mottok i praksis- eller kontorstillinger. Med andre ord, forklar at karakterene dine ikke gjenspeiler dine sanne evner som advokat.

Husk at målet ditt er å bli ansatt. Bevis for arbeidsgiveren at du er den beste kandidaten for jobben.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta