Kan du kjøre med gips?

K

Hvis du bryter foten eller ankelen, kan det hende legen din må gi deg gips. Du vil bli bedt om å forbli ikke-vektbærende i en periode for å la det skadde området gro. Betyr det at du ikke kan kjøre bil? Her er noen spørsmål du bør stille deg selv for å tyde svaret.

Spørsmål 1: Hvilket ben har du gips på?

Hvis du kaster den på høyre ben og du vanligvis bruker høyre fot til å akselerere og bremse, er svaret nei, du bør ikke kjøre. Hvis du har gips på venstre ben, kan kjøring fortsatt være et alternativ.

Spørsmål 2: Påvirker noen medisiner reaksjonene dine?

Sjekk medisinene dine og sørg for at du ikke tar noe som hindrer dine evner til å reagere raskt i et kjøretøy. Medisinene bør informere deg om du ikke bør kjøre bil når du tar dem. Du må vente med å kjøre bil til du ikke lenger tar medisiner som kan påvirke dine evner.

Spørsmål 3: Sier legen din at det er greit?

Når du kommer deg etter en skade, er det smarteste du kan gjøre å ta råd fra legen din. Hvis legen din sier at du er bedre å hvile hjemme og ikke kjøre bil, bør du følge disse instruksjonene. Legen din tenker kanskje på den beste restitusjonstiden, så vel som din sikkerhet og sikkerheten til andre på veien.

Spørsmål 4: Er rollebesetningen i veien?

Hvis gipsen er på venstre fot, er det kanskje ikke i veien. Men du må sette deg bak rattet og dobbeltsjekke for å sikre at det ikke kommer i veien for kjøringen din på noen måte. Hvis du kan sikre at det ikke gjør det, er kjøring et alternativ for deg.

Spørsmål 5: Gjør det vondt?

Når du har fjernet gipsen og fortsetter nedover veien til bedringen, kan du kanskje begynne å kjøre. Men hvis det gjør vondt å legge press på foten, må du være på vakt og styre unna å kjøre lange avstander. Å kjøre er lettere enn å gå på det skadede området, men for mye press og stress kan fortsatt sende deg i en bakoverspiral.

Når du har en rollebesetning, kan hele livet endre seg. Alt er vanskeligere å gjøre, og du kan føle deg ganske isolert siden du muligens må stole på andre for en tur til og fra hvor som helst du skal. Ta hjerte og nyt den ekstra tiden med disse menneskene. Mens de er der, bruk dem til å hjelpe deg med å komme deg inn og ut av det nye stedet for å sikre din sikkerhet. Du kan bruke tid på å betale dem tilbake når du er tilbake på begge beina.

Hvis du tror du kan kjøre på egen hånd, ta disse spørsmålene i betraktning og fortsett med forsiktighet. Din sikkerhet og sikkerheten til de rundt deg er det viktigste hensynet.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta