Plantarfasciitt og trening

P

Vel, den første måneden av nyttår er nesten over. Hvis du er som mange mennesker som har laget en liste over oppløsninger, var økt kondisjon og fysisk aktivitet sannsynligvis et av de beste elementene dine. Enten det inkluderer å spise et sunnere kosthold eller trene mer for å gå ned ekstra kilo eller for å hjelpe deg selv med å nyte friluftsliv, er bedre kondisjon en god løsning. En sunn livsstil får deg ikke bare til å se flott ut, men det har vist seg å forbedre din fysiske og psykiske helse og gjøre deg lykkeligere og mer selvsikker.

Uansett hvor du starter din treningsreise, kan det være lett å overdrive det i begynnelsen, noe som potensielt kan forårsake skade som kan sideveis eller utsette din nye treningsrutine. Overbruk av føtter og ben sliter ofte ut sener og muskler, inkludert den viktige plantar fascia senen. Plantar fasciitt er en smertefull fottilstand som påvirker denne senen i foten som forbinder hælen og fotballen, noe som gir fotens struktur og stabilitet og gjør det mulig å bruke foten riktig for å stå, gå, løpe og hoppe. Ettersom kardiovaskulære øvelser er viktige deler av enhver treningsrutine, setter folk vanligvis av en del av treningen til å gå eller jogge (avhengig av ens treningsnivå). Når plantar fascia senen er skadet, kan denne viktige delen av treningsprogrammet bli for smertefull å gjøre.

Heldigvis er det måter du kan trene og brenne kaloriene for å være på vei til å oppnå nyttårs treningsoppløsning. Disse øvelsene vil øke pulsen din og få deg til å svette, samtidig som den gir en liten innvirkning på føttene:

Sykling. Du trenger ikke en fancy landeveissykkel eller gå på anstrengende stier for å få en god trening på en sykkel. Basert på kondisjonsnivå og evne, kan du sykle på veiene i nabolaget ditt og gå så langt og langt du vil. Du kan også velge terrenget, starte på en kort flat rute og bygge opp til en mer kupert. Hvis man går raskt og lenge nok og har en stadig mer utfordrende rute, kan man oppnå en god kondisjonstrening uten å legge stress og påvirke føttene.

Bruke treningsmaskiner. Selv om du automatisk går til tredemøllen på treningsstudioet, er det andre maskiner på de fleste treningsstudioene som gir deg samme kvalitetstrening uten at du legger for stort press på føttene. Noen flotte å vurdere inkluderer den elliptiske, stasjonære sykkelen og romaskinen. Disse maskinene er flotte for alle treningsnivåer, ettersom man kan programmere dem til å gå så fort eller sakte som man ønsker, og motstanden kan også justeres.

Slå bassenget. I mange år har bassengtrening blitt anbefalt av leger og fysioterapeuter. Vannet gir naturlig motstand, og kroppens oppdrift i vannet reduserer mengden vekt som legges på føttene. Vann aerobic og streng svømming av runder kan ikke bare føles forfriskende, men det kan gi deg en god trening som også er flott for å lette belastningen på leddene.

Yoga. Mens kondisjonstimer som trinnaerobic og Zumba er utenfor grensen for de med plantar fasciitt, ​​tilbyr milde strekk- og styrketreninger som de som er gjort i yoga og Pilates kombinasjonen av å være lavt påvirkende, samtidig som du bygger styrke og muskeltonus og slanker midjen. Disse øvelsene kan også få en til å bryte inn i en fordelaktig svette.

Å gå ned i vekt og komme i bedre form er et vanlig og fordelaktig nyttårsforsett. Derimot, plantar fasciitt smerter kan hindre ens oppnåelse av denne oppløsningen ved å gjøre trening smertefullt og vanskelig. Imidlertid er det alternativer til løping og gåing som gir de samme kardiovaskulære fordelene. Disse inkluderer sykling, bruk av elliptisk, stasjonær sykkel- og romaskin, svømming og vannaerobic og yoga.

Hvis plantar fasciitt ikke forsvinner av seg selv eller er ekstremt smertefull, må du kontakte fotterapeuten i dag for å avtale en avtale.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta