Selg produktet ditt uten at intervjuet høres ut som en salgsplass

S

Hvordan kan du selge informasjonsproduktet ditt uten å få lydintervjuet til å høres for mye ut som et salgsargument? Du vil være sikker og gi dem verdi i intervjuet. Svar på spørsmålene du tror de vil vite. La det være noe du vet at de som er målrettet er interessert i. Gjør det interessant og nyttig.

Du vil også gjøre det enkelt for dem å kjøpe produktet eller prøve det. Tilby dem en pengene tilbake -garanti eller gratis prøveversjon, og det høres ikke ut som en salgsavtale. Du får egentlig ingen til å kjøpe noe. Folk bestemmer seg for å kjøpe, eller de velger å kjøpe. Så informasjonen din er foran noen med et visst etterspørselsnivå, og jeg tror måten du gjennomfører det intervjuet vil ha en reaksjon på hva dette etterspørselsnivået er og hvor sannsynlig det er at de vil bestemme seg for å betale for produktet eller tjenesten din .

Så du kommer aldri til å få noen til å kjøpe fra et intervju hvis de ikke er et prospekt i utgangspunktet. Hvis de ikke er et prospekt i utgangspunktet, er det sannsynligvis en ganske god sjanse for at de ikke lytter. Hvis de er der og lytter, er det en veldig god sjanse for at de vil være interessert i å kjøpe.

Men sørg for å unngå tingene som vil avskrekke dem fra å kjøpe. Disse tingene kan omfatte intervju av dårlig kvalitet, hyppige avbrudd i intervjuobjektet, dårlig lydkvalitet på lyden eller noen som er vanskelig å forstå med en tykk aksent. Hvis du unngår disse feilene og gjør et intervju av verdi for potensielle kunder, vil du selge!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta