Slik bruker du fotfiler og pedikyrspenner

S

Fotfiler, fotstaver og pedikyrrasper er alle redskaper som brukes til å glatte ut hud og hardt tørr hud på hælene eller fotsålene.

Typer fotfiler

De kommer i alle former og størrelser, men de mest populære kommer med en grov (80 korn) overflate og middels (120 korn) arbeidsflate. Pedikyr rasper har en overflate av “rivjern” av metall og er generelt mer grove enn typer sandpapir.

Sandpapirtypen er det foretrukne valget for fotterapeuter og pedikere i motsetning til å bruke den mer tradisjonelle pimpstein fordi de er lettere å bruke.

De fleste fotterapeuter liker ikke pasienter som bruker pedikyrraspen av metallskraper, da de kan være ganske slipende og kan etterlate huden rød og rå. Hvis du bruker en, må du sørge for at foten har vært gjennomvåt lenge nok til å gjøre den fulle myke nok.

Du må være spesielt forsiktig hvis du har sirkulasjonsproblemer eller diabetes. Vennligst ALDRI bruk bladet skrapere på deg selv, for å risikere å gi deg selv et stygt kutt eller noe mye verre.

Hva er den beste fotfilen?

De beste fotfilene på markedet er pedikyrstavene av tre eller plast som nevnt ovenfor. Disse har et sandpapirlignende underlag som er gode på mindre hud og tørr hud og gir en overlegen finish etter påføring av en fotkrem av god kvalitet.

Det er sannsynligvis best å skaffe en pedikyrstav av profesjonell karakter med et stort håndtak og en stor arbeidsflate for enkel bruk. En med utskiftbare hodeskift vil spare deg for penger og behovet for å kaste fotstaven når overflaten blir mindre effektiv.

Det eneste problemet med de fleste filer og tryllestaver er at de kanskje ikke er gode nok til å virkelig fjerne hard og hard hud på samme måte som fotterapeuten din ville gjort.

Din kiropodist/fotterapeut bør være ekspert på bruk av en skalpell for å fjerne calluses, ettersom de fleste fotfiler ikke er i orden, for eksempel hvis du for eksempel har dårlige ildete og sprukne hæler.

Fotfilene av sandpapirtype ser generelt ut til å være de snilleste på huden din og brukes best når foten er helt tørr. Dette er når de kommer til sin rett, og du kan se skyer av hudstøv som kommer fra området.

Rengjøre filen

Det er også en god idé å tenke på hvordan du rengjør fotfilen. Kiropodister og fotterapeuter vil bruke en ultralydsrenser for å fjerne partiklene fra en filoverflate før de steriliseres, men dette vil være overdøpt for de fleste brukere med mindre de besøker en salong.

Det burde være tilstrekkelig å kjøre det under springen med litt såpe og en neglebørste. Men hvis du ikke har noe imot å sette den sammen med oppvasken, bør du kunne legge den i oppvaskmaskinen hvis den er laget av et passende materiale.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta