Slik svarer du på de 9 vanligste intervjuspørsmålene

S

Å gå til et intervju gir deg en reell sjanse til å imponere en ansettelsesleder. Det er ingen garanti for hva du vil bli spurt om, men det ville være flott å vite at det er en rekke spørsmål som dukker opp igjen og igjen.

Selv om vi dessverre ikke kan lese tankene, er det viktig at du har kraftige svar på disse spørsmålene for å hjelpe deg med å få stor innvirkning. Her er noen av de vanligste intervjuspørsmålene og forslagene til hvordan du kan svare på dem. Se på dette som en studieguide for intervjuspørsmål.

  • Kan du fortelle meg om deg selv?

Dette er vanligvis et åpningsspørsmål. Dette er enkelt, mange mennesker klarer ikke å forberede seg på det, men det er avgjørende. Det er en flott mulighet til å vise frem dine sterke sider. Du kan starte med å svare med en oversikt over hva du gjør nå og hva du har oppnådd så langt i karrieren. Du kan følge den samme strukturen som CV -en din, og gi noen eksempler på prestasjoner og ferdigheter du har hentet. Ikke vær for detaljert – intervjueren vil be deg utvide flere detaljer for områder som de liker mer informasjon.

  • Hvorfor burde vi ansette deg?

Dette spørsmålet virker fremover, men du har flaks hvis ansettelseslederen spurte det. Det er her du får sjansen til å fortelle ansettelseslederen om dine ferdigheter og erfaring du har som er svært avgjørende i stillingen du søker på.

Ikke bare fortell om din erfaring, forklar hvordan det kan være til fordel for selskapet.

  • Hva er dine største styrker?

Vær nøyaktig når du svarer på dette spørsmålet. Del dine sanne styrker, ikke de du tror arbeidsgiveren vil høre. Vær relevant. Velg de styrkene du vil dele som er mest målrettet i stillingen.

  • Hva anser du for å være dine svakheter?

En intervjuer ønsker å identifisere din selvbevissthet og ærlighet gjennom dette spørsmålet. Tenk på noe du sliter med, men som du jobber med å forbedre. For eksempel er det kanskje vanskelig for deg å holde offentlige taler, men du meldte deg nylig til å holde seminarer for å hjelpe deg med å være mer komfortabel i samspillet i en mengde.

  • Hvor ser du deg selv om 5 år fra nå?

Vær ærlig og spesifikk om dine fremtidige mål. Tenk på at en ansettelsesleder vil vite om du har satt realistiske forventninger til deg selv og din karriere, om du har en ambisjon og om stillingen du søker på er relevant for dine mål og vekst.

  • Hvorfor forlater du din nåværende jobb?

Definitivt holde ting positivt. Du har ikke noe å tjene på å være negativ til tidligere arbeidsgivere. Vis i stedet ting på en måte som du er ivrig etter å ta nye muligheter, og jobben du søker på nå vil passe bedre til deg enn din siste stilling.

  • Hva ser du etter i en ny stilling?

Vær spesifikk. Du kan fortelle de samme tingene som denne stillingen har å tilby.

  • Hvordan takler du press eller stressende situasjoner?

Velg et svar som viser at du kan møte en stressende situasjon på en produktiv og positiv måte. Den beste tilnærmingen er å snakke gjennom din taktikk for å redusere stress og dele et eksempel på en stressende situasjon du har opplevd.

  • Har du spørsmål til oss?

Et intervju er ikke bare en sjanse for en ansettelsesleder for å bli kjent med deg, det er også din mulighet til å snuse ut om denne jobben passer for deg. Hva vil du vite om stillingen? Firmaet? På selve intervjuet kan du ha mange spørsmål, så det er bedre å ha vanlige spørsmål klare.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta