Syv enkle måter å lindre smerter i hælen på

S

Hælen er det største beinet i foten din, og hælproblemer kan være ekstremt ubehagelige. Faktisk opplever millioner av mennesker problemer med fot- og hælsmerter knyttet til tilstander som: forstuinger eller belastninger, senebetennelse, leddgikt, bursitt, som er betennelse i væskefylte sekker som demper bein og ledd, eller plantar fasciitt, ​​som er betennelse i det tykke båndet av vev som går over fotbunnen.

Her er syv enkle, men effektive måter å dempe hælsmerter.

-Hvile. Først og fremst er det viktig å holde seg så mye som mulig i noen dager for å gi dem tid til å komme seg. Du kan gjøre skaden verre hvis du ikke gir kroppen en sjanse til å helbrede seg selv. En kombinasjon av hvile og noen av de andre løsningene nedenfor, som smertestillende midler og is, vil løse de fleste akutte skader uten en tur til legen. Men bruk sunn fornuft; ring legen hvis symptomene vedvarer eller forverres drastisk.

-Ta reseptfrie smertestillende midler. Prøv ibuprofen eller acetaminophen, som vil redusere hevelse og betennelse for å hjelpe føttene dine til å føle seg bedre.

-Ice it up. Is vil også bidra til å redusere hevelse og betennelse. Hvis du ikke har en ispose, fryser du en flaske vann og ruller den under hver fot i noen minutter hver dag.

-Oppgrader skoene dine. Vurder å investere i et nytt par sko som tilbyr ekstra buestøtte eller en fotskinne med minne -skum, eller prøv å skyve gel -innleggssåler inn i skoene dine. Unngå å gå barbeint så mye som mulig, og ikke gå på ujevne overflater, da dette kan bidra til smerten.

-Tøye ut. American Academy of Orthopedic Surgeons foreslår å bøye og strekke føttene for å hjelpe til med smertelindring. Å strekke leggmuskulaturen kan også forbedre hælsmerter. Hvis du absolutt må trene, kan du prøve yoga, sykling, svømming eller annen trening med lav effekt.

-Gå ned i vekt. Når du er overvektig, tar bena og føttene på deg den ekstra vekten. Dette kan føre til smerte, ubehag og andre alvorlige helseproblemer. Å gå ned i vekt gjennom kosthold og trening kan lette ubehaget ved å lindre belastningen på underekstremitetene og dra nytte av din generelle helse. Prøv noen av laveffektøvelsene nevnt ovenfor, eller snakk med legen din om å ha en sunn livsstil.

-Ta kontakt med lege. Hvis smerter i hælen vedvarer i mer enn noen få uker, kan det være på tide å oppsøke lege. Din lege kan råde deg til å bruke egendefinerte sko, ortoterapi eller en spesiell deling om natten. I noen tilfeller kan legen prøve et skudd med kortison for å lindre betennelsen. Han eller hun kan også henvise deg til fysioterapi eller en fotterapeut for å undersøke problemet ytterligere.

Hælsmerter kan være ødeleggende, men med de riktige trinnene kan den også behandles. Ta disse trinnene i betraktning for å forbedre din generelle helse og i sin tur livet ditt.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta