Vanlige vinterfotproblemer

V

Med vinteren over oss, kan de snødekte fjellene lokke deg ut på et eventyr. De kalde, snørike vintermånedene byr på mange muligheter for en morsom tid, enten det er aking, trugeturer, snowboard eller fotturer.

Selv om disse aktivitetene er morsomme måter å nyte de kalde vinterdagene på, kan de også ta en toll på føttene dine. Den kalde, tørre luften og glatte, våte og ujevnt terreng i bakkene kan øke risikoen for følgende vanlige vinterfotproblemer:

  1. Tørr hud

Du har kanskje vært vant til å smøre hendene med lotion og hele tiden bruke leppefuktighetskrem når du er ute og reiser om vinteren. Den harde vinterluften er beryktet for å tørke ut hud. Huden på føttene dine er ikke unntatt. Tørr hud på foten kan føre til smertefulle kutt og sprekker på føttene, vanligst på hælene da denne delen av foten absorberer mye trykk og den hele tiden gnis mot innsiden av skoen eller støvelen. Sprukne hæler kan behandles med fuktighetskrem og polstrede sokker.

  1. Blemmer

Mens man kan få blemmer når som helst på året, utgjør vinteren unike situasjoner der blemmer er mer sannsynlig å oppstå. Hvis du er en vintersportsentusiast, leier du sannsynligvis skistøvler, truger og snowboardstøvler. Så hardt som du prøver å finne den mest komfortable passformen, er det nesten umulig å finne den riktige leiebilen som passer akkurat til føttene dine. Selv litt for store støvler kan forårsake gnisninger av huden som kan danne blemmer. Den samme gnissingen kan oppstå med vanlige støvler som du kanskje bruker bare noen få ganger i året.

Den tidlige delen av vintersesongen er også en travel del der man kan være på beina lenger enn normalt. Dette kan gjøre en gang komfortable sko brukt i en kort periode ubehagelig og dårlig tilpasset, noe som forårsaker overdreven gnidning.

  1. Fotbrudd

Enten det er en isflekk i oppkjørselen eller en ujevn haug med snø, kan de glatte overflatene lett forårsake fall som kan resultere i brukne og brukne føtter og ankler, forstuede ankler, vridde ankler og trukket muskler i føtter og ankler.

  1. Atletisk fot

Sokker i hel bomull og ull kan være varme og ha ekstra behagelig polstring, men disse materialene forhindrer at føttene kan puste og bli tørre. Kombiner dette med hard, aktiv, langvarig trening som kreves for å gjøre mange av de vanlige vinteraktivitetene, og du kan ende opp med soppinfeksjoner som fotsopp.

  1. Leddgikt

Den kalde luften blandet med fuktighet fra snø og/eller regn kan føre til at leddgikten i hender og føtter blusser opp. Disse oppblussingene kan innebære store smerter, ubehag og stivhet som kan påvirke ens daglige mobilitet og aktiviteter.

  1. Inngrodde tånegler

I likhet med blemmer i den forstand man kan få en inngrodd tånegl Når som helst på året, er disse fotplagene ofte et resultat av dårlige sko og støvler og fra å justere skrittet slik at mer press og vekt enn normalt legges på tærne, noe som får dem til å knase i tåen på skoen.

Vinteren har sine egne, unike forhold som gir opphav til visse fotskader og tilstander. Sprukne hæler, blemmer, brudd i fot- og ankelbein og brudd og leddgiktoppblussing er noen av de vanligste vinterfotproblemene man kan oppleve når man er på tur i bakkene eller kjøpesenteret.

Hvis fottilstanden din er alvorlig eller har forårsaket smerte og ubehag i lengre tid, kontakt fotterapeuten din for å avtale en avtale.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta