Vil du ha en jobb: Ess intervjuet med det motsatte kjønn

V

Med arbeidsledigheten fortsatt over 8% på landsbasis, er det av største betydning for mange å få en jobb, og å vite hvordan man skal intervjue er en nøkkelfaktor for å bli ansatt. I tillegg til det grunnleggende om et godt CV som viser dine talenter og erfaring, er det viktigste aspektet av intervjuet din evne til å kommunisere og bygge et effektivt og vellykket forhold på kort tid. Å forstå hva som vil trykke på suksessknappene for menn intervjuer vs. kvinner kan være din viktigste suksessfaktor.

Raske intervju -tips

Hva du må huske når du blir intervjuet av en mann:

1. Hold svarene korte og saklige.

2. Snakk i form for resultater og tidligere suksesser.

3. Bruk ord som produktivitet, effektivitet, resultater, team.

4. Kle deg sterkt etter behov for jobben.

5. Fortell poenget ditt først, og begrunn deretter.

Hva du må huske når du blir intervjuet av en kvinne:

1. Start litt mer samtale, men les intervjueren for å se hvor åpne de er for samtale.

2. Snakk når det gjelder relasjoner, team, lojalitet, engasjement.

3. Del historier om hvordan dine tidligere suksesser var fokusert rundt suksessen til andre i selskapet, kundene, leverandørene osv. Vis hvordan du tror på å gi.

4. Kle deg passende for jobben, men prøv å ha noen fine fargetoner.

5. Se i øynene hennes hele tiden.

HR -fagfolk er opplært til å intervjue og å være så objektive og metodiske som mulig. Imidlertid er de menn og kvinner og kan ikke gjøre opp med sine naturlige og innlærte kjønnsperspektiver. Hvis du kan engasjere dem, viser du dem at du er omgjengelig, lett å jobbe med, samtale og en lagspiller. Med mindre du går for en dyktig jobb som ikke innebærer mye menneskelig interaksjon og teamarbeid, er dine sosiale ferdigheter ekstremt viktige.

Lær meg å bli lik

Noe av det vanskeligste å lære noen er hvordan man danner forhold til andre. Vi pleier å lære dette når vi vokser opp av forbildene rundt oss. Hvordan handlet familien din mot hverandre? Hva var din mors og fars kommunikasjonsvaner til hverandre, deres venner, familie, deg, dine brødre og søstre. Vi tar alle opp disse kommunikasjonsvanene. Noen av oss tar en bevisst beslutning om ikke å være på samme måte. De fleste av oss gjentar de samme vanene fordi det er det vi vet. Med mindre kommunikasjonsstilene du ble oppdratt med virkelig gjorde et dårlig inntrykk, tenker vi på det som normalt.

I jobbintervjuet kommer vi alle til bordet med vår egen bagasje. Vår “scripting” fra da vi vokste opp og våre daglige opplevelser før dagen for intervjuet ditt. Det inkluderer intervjueren.

Gjør jobben lett

Jobben din er å gjøre jobben lett. Du må skille deg ut fra alle andre og vise at du er det åpenbare valget. En del av måten å gjøre dette på er å sørge for at du ikke trår på noen grenser for kjønnskommunikasjon. Det er svært sannsynlig at for bestemte jobber de leter etter en mann eller en hunn. Faktisk kan de allerede ha tatt den avgjørelsen før deg, et medlem av “feil kjønn” møter dem til og med. De har ikke lov til å si det, men historie og erfaring fra arbeidere i den posisjonen kan diktere kjønnsskjevhet. For ikke å nevne at hvis personen som intervjuer deg må svare til en sjef eller sjefer, kan de ha blitt fortalt hvilket kjønn de skal ansette. Dette betyr at for at du skal få den personen til å sette jobben eller omdømmet på spill for deg, må du virkelig bevise deg selv.

Tenker du: “Vel, det er ikke rettferdig.”? For ikke å snakke om ulovlig. Men, det er livet Deal with it. Ikke sutre over det, bare få det til. Hvis du vet at du er den rette personen for jobben, så vær den rette personen for jobben. Du må bevise for dem at du er den perfekte og eneste kandidaten for den stillingen.

Som menn og kvinner har vi vårt kjønnsperspektiv på ordet, mennesker og ting. Det er bare sånn det er. Jo mer vi vet hvordan vi skal overvinne våre naturlige underskudd og skjevheter, desto bedre kommer vi til å ha det.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta